Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.04.2009.

00:05

Kadeti Srbije u finalu sa Hrvatskom

Kadetska reprezentacija Srbije plasirala se u finala turnira "Evropa unita" i za trofej će se u četvrtak boriti sa selekcijom Hrvatske.

Izvor: B92, www.fss.rs

Autor:B92, www.fss.rs

Default images

Naš nacionalni tim savladao je polufinalu Italiju rezultatom 2:1. U drugom polufinalnom meču Hrvatska je pobedila Izrael sa 4:0. Selektor Branko Vukašinović i srpska ekspedicija, u sredu, u jutarnjim časovima napuštaju bazu u Kučah Mauthenu i sele se u Italiju. Finalni meč na programu je 30. aprila, u 18 sati, u gradiću Gradiska D'izonco.

Već u drugom minutu Divjak je doveo našu reprezentaciju u vođstvo i time već na početku meča doprineo da se „azurima" uskrati mogućnost da kontrolišu utakmicu i defanzivom čuvaju rezultat i vrebaju grešku rivala. Atraktivni rival je, ipak, golom iz slobodno udarca došao do izjednačenja. Prethodno je Luković imao dve izrazito povoljne prilike, ali ih nije realizovao.

U nastavku, po teškom terenu koji je jaka kiša raskvasila, viđena je igra bez mnogo povoljnih šansi. Konačan rezultat i šansu da se Srbija bori za trofej omogućio je Nastasić u 66. minutu pošto je izveo slobodan udarac sa gotovo 30 metara, lopta je na putu do gola pogodila igrača Italije i prevarila golmana Lealija.

Kučah Mauthen. Gledalaca: 200. Strelci: Divjak u 2, Nastasić u 66, a Bakarin u 29. minutu za Italiju. Žuti kartoni: Stojković, Aksentjević, Popović (Srbija), Bakarin (Italija).

Italija: Leali, Kašoni, Prestija, Solini, Kalvano (od 76. Kristofari), Magnaki, Borlini (od 20. Julijano), Bakarin, De Silvestro, Romano, Krisetik.

Srbija: Tomić, Stojković (od 68. Popović), Simunović, Aksentijević, Mejić, Nastasić, Luković (od 72. Kosnić), Pantelić (od 80. Mućan), Marković, Divjak (od 60. Rakić, od 80. Erceg), Mijailović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu