Nova vest
Fudbal

Subota, 04.04.2009.

22:25

Minimalci Barse, Sevilje i Reala

U 29. kolu španske Primere novu pobedu zabeležio je lider Barselona dok je Viljareal pretrpeo težak poraz u Almeriji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Katalonci su uspeli da u gostima savladaju Valjadolid sa neubedljivih 1:0 golom Etoa u 40. minutu. Četvrtoplasirani Viljareal je gostovao u Almeriji i doživeo katastrofu već u prvom delu (3:0). Pobedu na svom terenu zabeležio je Atletik Bilbao nad Maljorkom (2:1). Sevilja je nastavila sa odličnim igrama pobedivši Rekreativo 1:0, kao i Real malagu, dok je Betis igrao nerešeno sa Numansijom 3:3.

Barsa je dominirala tokom većeg dela meča u Valjadolidu ali su uspeli samo jednom da savladaju Serhija Asenja. To je u 40. minutu učinio Samjuel Eto koji je sa ivice kaznenog prostora lobovao golmana domaćih. ’Blaugrana’ je zabeležila četvrtu vezanu pobedu, a i dalje ima šest poena prednosti nad madridskim Realom.

U sjajnoj firmi je i tim Sevilje koji je golom Kanutea iz jedanaesterca u 32. minutu utakmice u Uelvi savladao Rekreativo i zabeležio šestu pobedu na poslednjih sedam utakmica.

Almerija je imala niz od četiri vezana poraza pre ovog kola koji je prekinula ubedljivom pobedom nad Viljarealom. Sva tri gola gosti su primili u prvih 35 minuta, a strelci su redom bili Hegredo u sedmom, Piati u 20, i Mane deset minuta pre kraja poluvremena.

Seriju poraza prekinuo je i Atletik Bilbap koji je savladao sa 2:1 Maljorku koja je bila u odličnoj formi sa sedam mečeva bez poraza. Baskijci su poveli u četvrtom minutu kada je Jeste realizovao penal, ali je u 72. minutu ozjednačio Hurado. Ipak, tri važna boda u borbi za opstanak Bilbao je osvojio golom Martineza šest minuta pre kraja meča.

Šest golova viđeno je u Sevilji gde je Betis koji je ugostio Numansiju. Domaćini, koji su na granici zone ispadanja, poveli su u desetom minutu golom Garsije, ali je Numansija pogocima Aranda u 40. i Barkera u 75. minutu preokrenula rezultat. Ipak, domaći su u poslednjih pet minuta meča preko Kapija i Oliveire iz penala, ali su ipak ostali bez dva boda jer je Aranda u 90. minutu izjednačio takođe is penala. Meč su obeležila i tri isključenja, a poslednje u 90. minutu kada je golmana Betisa Rikardo skrivio penal.

U poslednjem meču u subotu Real je u Malagi savladao istoimenog domaćina sa 1:0. Gol je postigao Argentinac Gonzalo Iguain u 49. minutu utakmice. Real i dalje zaostaje za Barselonom šest bodova. Ovo je Realu bila 13. pobeda na poslednjih 14 utakmica Primere.

Rezultati 29. kola:
Almerija – Viljareal 3:0 (3:0)
Hegredo 7, Piati 20, Mane 35
Atletik Bilbao – Maljorka 2:1 (1:0)
Jeste 4p, Martinez 84 – Hurado 72
Betis – Numansija 3:3 (1:1)
Garsija 10, Kapi 84, Oliveira 89p – Aranda 40, 90, Barkero 75
Rekreativo – Sevilja 0:1 (0:1)
Kanute 32p
Valjadolid – Barselona 0:1 (0:0)
Eto 40
Malaga - Real Madrid 0:1 (0:0)
Iguain 49

Nedelja:
Espanjol – Deportivo
Valensija – Hetafe
Sporting Hihon – Rasing
Atletiko Madrid - Osasuna

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu