Nova vest
Fudbal

Subota, 21.03.2009.

18:29

Partizan ubedljiv protiv Hajduka

Fudbaleri Partizana zabeležili su najubedljiviju pobedu u drugom delu sezone pošto su u 22. kolu Jelen Superlige savladali Hajduk sa 3:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prednost „crno-belima“ doneo je Almami Moreira pogotkom u 38. minutu, a konačan rezultat utakmice postavio je sa dva gola najbolji strelac JSL Lamin Dijara. Senegalac je prvo u 67. minutu postigao drugi za Partizan, a osam minuta pre kraja meča došao je do svog 14. gola u sezoni.

Partizan nakon 22 odigrane utakmice ima 50 poena, 11 više od drugoplasirane Vojvodine, a 12 od Crvene zvezde koja svoju utakmicu 22. kola igra u nedelju protiv Rada na Banjici. Hajduk je ostao na sedmom mestu sa 26 bodova.

Pre utakmice na ’Stadionu Partizana’ odigrana su četiri meča ovog kola, a do prve pobede u prolećnom delu sezone došla je Vojvodina.

Partizan je već u 17. minutu mogao da stigne do prednosti ali je golman Hajduka Anđelko Đuričić odbranio šut Dijare sa 11 metara. Jedanaesterac je dosuđen posle prekršaja nad Moreirom. 'Crno-beli' do vođstva stižu krajem prvog poluvremena upravo preko Moreire koji je sjajno šutirao sa ivice šesnaesterca.

U drugom delu meča Đuričić je zbog povrede morao da napusti teren pa ga je na golu zamenio Žakula. Do drugog gola Partizan stiže u 67. minutu kada je Dijara iskoristio odličan pas Moreire u prostor i lako savladao golmana gostiju. Najlepša akcija na utakmici viđena je u 82. minutu kada je posle idealnog centaršut Tomića Dijara postigao svoj drugi gol na utakmici.

Aktuelni šampion je imao još nekoliko sjajnih šasni uključujući i pogođenu prečku Tomića.

"Imam utisak da smo danas nadigrali Hajduk, iako u prvom poluvremenu nismo baš bili najbolji. U nastavku utakmice moji fudbaleri su odigrali na očekivanom nivou, a mogli smo da postignemo i koji gol više", izjavio je nakon utakmice trener Partizana Slaviša Jokanović.

"Uvek je teško kada promašiš penal, pošto smo u svakom slučaju morali da pobedimo. Malo sam se razočarao jer sam mislio da ću dati taj gol iz penala. Posle toga su me svi igrači podržali, rekli su mi da ću dati gol. Onda sam ja sam imao veru u sebe i dao sam gol", rekao je posle utakmice dvostruki strelac Lamin Diara.

Šef stručnog štaba Hajduka Radmilo Jovanović rekao je da je njegova ekipa samo u prvom poluvremenu uspela delimično da parira aktuelnom šampionu Srbije.

"Došli smo u Beograd da se nadigravamo, a u pojedinim trenucima u prvom poluvremenu to nam je i pošlo za rukom. U drugom delu meča Partizan je imao apsolutnu dominaciju i zasluženo je došao do nova tri boda", izjavio je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu