Nova vest
Fudbal

Subota, 21.02.2009.

22:40

De la Penja srušio Barsu

Fudbaleri Espanjola savladali su u gradskom derbiju Barselonu sa 2:1, dok je Real Madrid demolirao Betis sa 6:1 u mečevima 24. kola Primere.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Barselona je doživela tek drugi poraz ove sezone, ali je težini neuspeha doprinela činjenica da je poraz doživljen u gradskom derbiju odigranom na Nou Kampu. Pobedu Espanjolu doneo je dvostruki strelac Ivan de la Penja, igrač koji je svoju karijeru počeo upravo u Barseloni. Real Madrid imao je sjajnu uvertiru pred meč LŠ sa Liverpulom, više nego ubedljivo savladavši Betis sa 6:1.

Viljareal je ostao u trci za Ligom Šampiona, pobedivši Hihon sa 2:1.

Espanjol je ostvario trijumf na Nou Kampu prvi put posle celih 28 godina. Utakmica je počela veoma nervozno, a domaćini su u 37. minutu ostali sa igračem manje pošto je Sejdu Keita dobio crveni karton zbog brutalnog starta nad Moisesom. Espanjol je poveo u 50. minutu, kada je Ivan de la Penja dobro reagovao na asistenciju Nenea, savladavši Valdesa. Pet minuta kasnije isti igrač je duplirao vođstvo sjajnim lob udarcem sa ivice kaznenog prostora. Jedini pogodak za Barselonu postigao je Jaja Ture u 61. minutu. Na utakmici je viđeno čak 13 kartona. Pored crvenog kartona za Keitu, po šest žutih kartona dobili su igrači oba tima.

Istovremeno, Real je bio neumoljiv u Madridu protiv Betisa. Već posle 24 minuta igre bilo je 3:0 za ’kraljevski klub’, a strelci su bili Gonzalo Iguain i Klas-Jan Huntelar dva puta. Oliveira je smanjio na 3:1, ali su Raul sa dva pogotka i Serhio Ramos već do kraja poluvremena postavili konačan rezultat utakmice – 6:1. Real se, posle poraza Barselone, približio Kataloncima na sedam bodova zaostatka.

Ekipa Viljareala je na svom stadionu savladala Sporting iz Hihona sa 2:1. Gosti su poveli već u osmom minutu golom Mate Bilića, ali je 60 sekundi kasnije izjednačio Đuzepe Rosi. Trijumf ’žutoj podmornici’ doneo je Đoan Kapdevila pogotkom u 35. minutu.

U poslednjem meču odigranom u subotu, Sevilja je savladala Atletiko Madrid sa 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Hesus Navas u 87. minutu posle dodavanja Fazija. Atletiko sada zaostaje šest poena za trećeplasiranom Seviljom i mestom koje vodi u Ligu Šampiona.

U nedelju igraju:
Maljorka – Santander, Osasuna – Numansija, Uelva – Almerija, Valjadolid – Malaga, Hetafe – Bilbao i Deportivo – Valensija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu