Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.01.2009.

16:49

Borac predstavio zimska pojačanja

Rukovodstvo Borca iz Banja Luke predstavilo je pojačanja u zimskom prelaznom roku.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sedam novih igrača stiglo je na Gradski stadion - Darko Ljubojević (Laktaši), Marko Maksimović, Miloš Babić (Leotar), Nenad Novaković, koji je stigao na šestomesečnu pozajmicu iz čačanskog Borca, Ognjen Damjanović (BSK), Branko Ojdanić (Župa Milka) i Ognjen Kremenović (Sloga Trn).

Klub će u prolećnom delu sezone pokušati da dođe do vrha Premijer lige BiH, gde posle 15 utakmica zauzima 9. mesto, sa 20 bodova, 15 manje od vodećeg Zrinjskog.

"Ono što smo obećali, to smo i ispunili. Veliko mi je zadovoljstvo što među ovim igračima vidim i veliki broj fudbalera koji su ponikli na Gradskom stadionu, jer to će u budućnosti biti opredeljenje ovog kluba. Ništa nećemo raditi preko noći. Imamo jasnu strategiju i cilj, a to je da vratimo Borac tamo gde mu i jeste mesto: u sam vrh fudbala u BiH", rekao je predsednik Skupštine Borca Milorad Janjetović.

U isto vreme predstavljeni su i Saša Kajkut i Stojan Vranješ, koji su produžili ugovore s Borcem, kao i kadetski reprezentativac BiH Vladan Gračanin, koji je potpisao profesionalni ugovor na 18 mjeseci. Sa druge strane, najveće pojačanje je Darko Ljubojević, koji je stigao iz trećeplasiranog tima Premijer lige - Laktaša.

"Svakako da sam zadovoljan što sam se vratio u Borac. Mogu samo da zahvalim svima koji su verovali u mene, a meni preostaje samo da obećam da ćemo igrama na zelenom terenu sve to opravdati. Radi se pakleno u ovom prvom delu priprema i neće biti nikakvo iznenađenje ukoliko Borac bude hit na proleće", rekao je iskusni vezni fudbaler.

Fudbaleri Borca prvih 12 dana priprema obavili su kod kuće, a sledi put u Antaliju, gde bi trebalo da odigraju i sedam pripremnih utakmica - s ukrajinskom Zarijom (1. februara), ruskom ekipom Jenčujna (4. februara), poljskom Odrom (6. februara), korejskim Busanom (9. februara) i rumunskim Kargumurecom (12. februara).

Šef stručnog štaba Vlado Jagodić saopštio je spisak igrača za prolećni deo sezone i plan priprema u Antaliji. Ekipa za Tursku kreće u četvrtak, gde će ostati do 14. februara, a na spisku putnika je 25 fudbalera: Milan Bijelić, Saša Kajkut, Branko Ojdanić, Bojan Petrić, Nenad Novaković, Milan Stupar, Bojan Puzigaća, Zoran Deket, Miroslav Rikanović, Miodrag Babić, Ognjen Damjanović, Dragan Starčević, Aleksandar Petrović, Darko Ljubojević, Marko Maksimović, Ognjen Kremenović, Dejan Rašević, Nemanja Bilbija, Nemanja Damjanović, Stojan Vranješ, Oliver Jandrić, Draško Žarić, Miloš Babić, Dario Grujić i Siniša Marčetić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve