Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.01.2009.

22:17

Najbolja atmosfera je na 'Enfildu'

Britanski časopis Dejli Mejl objavio je listu od 50 stadiona sa najboljom atmosferom. Prvi je Enfild je na vrhu, a još šest stadiona sa Ostrva je na toj listi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Drugi na listi je Barselonin Kamp Nou, dok je na trećem još jedan stadion na kom se peva You'll never walk alone Seltikov Parkhed.

U top 10 su još pet stadiona na kojima igraju engleski klubovi Sent Džejms park ( Njukasl), Old Traford (Mančester junajted), Gudison Park (Everton), stari Vembli na kom je Engleska igrala reprezentativne utakmice i Fraton Park (Portsmut).

Stadion na kom igraju dva milanska tima zauzeo je sedmu poziciju, dok se na mestu iznad njega našao Realov stadion, Santiago Bernabeu.

Južnoamerički stadioni nisu najbolje prošli na listi stadiona na kojima se stvara najbolja atmosfera. Najbolje plasirani je La Bombonera (20.), na kom igra Boka Juniors, tek na 34. je brazilska Marakana, dok je dom River Plate El Monumental zaključio listu na poslednjem mestu.

Svoje mesto pored mnoštva britanskih stadiona našli su i nemački, odnosno francuski tereni. Dom fudbalera Borusije iz Dortmunda 'Vestfalen' zauzeo je 14. a stadion Olimpik Marselja 'velodrom' 15. mesto.

Jedini predstavnici istočne Evrope koji su se našli na listi Dejli Mejla su Turci. Galatasarajev 'Ali Sami Jen' je na visokom 13. mestu iza stadiona Mančester Sitija i Totenhema, dok je Fenerbahčeov 'Sukru Saračoglu' 28.

Na listi nema grčkih, ruskih i srpskih stadiona na kojima se takođe stvara odlična atmosfera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve