Nova vest
Fudbal

Subota, 10.01.2009.

19:38

Haos u zadarskoj dvorani

Dvoransko fudbalsko prvenstvo Hrvatske u Zadru donelo je niz velikih problema organizatorima.

Izvor: B92, index.hr

Autor:B92, index.hr

Default images

Stara prestonica Dalmacije prošle godine javnosti je postala poznata po smrti Hrvoja Ćustića na terenu tokom utakmice, a tokom meča Zadar – Šibenik u subotu sudija Vlado Svilokos doživeo je epileptični napad. Istovremeno su se problemi događali i na tribinama, gde su navijači Hajduka i Zadra pokušavali da se potuku sa Šibenčinama i pristalicama zagrebačkog Dinama.

Subotnji dupli program dvoranskog prvenstva Hrvatske na terenu je obeležio veliki derbi, u kojem je Hajduk pobedio Dinamo 4:3, ali su brojni problemi bacili fudbal u drugi plan.

Najveća nevolja dogodila se na terenu, kada je sudija Svilokos pao na travu, posle čega mu je igrač Zadra Marko Rašo prvi pritekao u pomoć. Nekoliko minuta kasnije Svilokos se smirio, pa ga je lekarska ekipa prebacila u bolnicu.

Na tribinama je istovremeno ogroman broj pripadnika specijalne policije pokušavao da spreči opšti sukob pripadnika navijačkih grupa Tornado, Torcida, Bad Blue Boys i Funcuti, koje su se međusobno tukle tokom prethodnih dana. Prošle godine je vrhunac turnira bila tuča na terenu fudbalera Dinama i Hajduka.

Posebnu poteškoću za organe reda predstavlja dolazak zagrebačkih navijača, na koje su konstantno nasrtale sve tri dalmatinske navijačke grupe. Našlo se vremena i za šalu na aktuelne teme, kada su Dalmatinci Zagrepčanima skandirali "Nemate plina!", podsećajući na situaciju sa gasom, koja nije zaobišla ni Srbiju.

Na završnom turniru učestvuju Hajduk, Dinamo, Zagreb, Rijeka, Šibenik i Zadar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve