Nova vest
Fudbal

Petak, 02.01.2009.

13:07

Tošić i Ljajić zvanično u Junajtedu

Fudbaleri Partizana Zoran Tošić i Adem Ljajić i zvanično su igrači Mančester Junajteda, objavljeno je na sajtu šampiona Engleske.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

21-godišnji Tošić će odmah preći u engleski tim i nosiće dres sa brojem 14, dok će Ljajić ostati u Partizanu, kao pozajmljen igrač, do kraja 2009. godine. Zvanično predstavljanje srpskih fudbalera na 'Old Trafordu' zakazano je za sledeću nedelju, pošto se obavi neophodna papirologija sa engleskim savezom (FA). Tošić je potpisao ugovor na tri ipo godine, a Ljajić na četiri ipo.

Na oproštajnoj konferenciji za novinare na stadionu Partizana, Tošić je izjavio da je zadovoljan što je dogovor konačno postignut i dodao da mu sada ostaje da se dokaže u novom klubu:

"Na meni je da nastavim da radim, da dokažem da mi je tamo stvarno mesto i da pokušam da se izborim da igram što više. Mančester je klub koji je na mene ostavio najveći utisak, naravno, posle Partizana", rekao je Tošić.

Menadžer Mančester Junajteda Ser Aleks Ferguson izjavio je da je Tošić, kao levo krilo, igrač koji je potreban njegovom timu.

"Pratili smo ga više od godinu dana. Naš skaut nas je već dugo obaveštavao o njegovim igrama. Sada je redovan u reprezentaciji Srbije. Nadam se da će se snaći. Nije igrao od 10. decembra, tako da će mu biti potrebno vreme da se prilagodi tempu naše igre i treninzima", izjavio je Ferguson za zvanični sajt kluba i dodao da je, dolaskom Tošića, Mančester završio posao u januarskom prelaznom roku.

Tošić je odbacio poređenja sa Rajanom Gigsom koji u Mančesteru igra na istoj poziciji.

"To je veliki igrač, ne želim da se poredim sa njim. Idem tamo da napredujem, da pružim sve od sebe na svakom treningu i da budem što bolji. Gigs je jedini klasični levak u timu, pa znam da računaju i na mene. Svestan sam svojih kvaliteta i znam da neće biti problema ako budem igrao onako kako umem", rekao je Tošić.

"Veoma sam impresioniran celim transferom. Veoma sam srećan što sam potpisao za Mančester, ali mi je sada najvažnije da vratim dug Partizanu, klubu koji mi je dao mnogo i da se izborim za mesto i osvojim još trofeja", rekao je Adem Ljajić.

Finansijski detalji dogovora nisu poznati, mediji u Srbiji spekulisali su da obeštećenje Partizanu iznosi između 12 i 14 miliona evra, a plate igrača, odnosno razlike između ponuđenog u decembru i potražnje, nikada nisu obelodanjene.

Britanski mediji ceo transfer dvojice igrača procenjuju na 16,3 miliona funti (nešto manje od 17 miliona evra).

Krajem novembra B92 je objavio da je klub sa Old Traforda zainteresovan za dvojicu fudbalera. Već početkom narednog meseca, Tošić i Ljajić otputovali su u Mančester na lekarske preglede, ali je ipak došlo do zastoja u pregovorima.

Tošić je došao u Partizan tokom leta 2007. i sa ''crno-belima'' osvojio oba trofeja u domaćim takmičenjima. Posle odličnih partija u mladoj reprezentaciji Srbije dobio je poziv i za A tim. Za beogradski klub odigrao je ukupno 71 utakmicu i postigao 20 golova, 11 puta nosio je dres 'A' reprezentacije, u 12 nastupa za mladu selekciju dva puta je bio strelac.

Adem Ljajić je u Partizan došao 2005. iz novopazarske Jošanice, prošao sve mlađe selekcije 'crno-belih', za reprezentacije Srbije (do 17 i do 19 godina) odigrao 50 utakmica i postigao 13 golova, dva puta igrao za mladu reprezentaciju i postigao jedan gol. Dres Partizana nosio je 22 puta, postigao je jedan gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu