Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.12.2008.

15:31

SP: Liga de Kito u finalu

Šampion Južne Amerike, ekvadorska Liga de Kito plasirala se u finale Svetskog klupskog prvenstva, pobedom nad meksičkom Pačukom, sa 2:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekvadorski tim slavio je golovima Klaudija Bielera i Luisa Bolanosa, oba u prvom poluvremenu. Drugi finalista biće poznat posle duela prvaka Evrope Mančester Junajteda i šampiona Azije, japanske Gambe iz Osake, koji je na programu u četvrtak. Finale će se igrati u nedelju.

Prvi polufinalni meč, na Nacionalnom stadionu u Tokiju, odigran je u izuzetno teškim uslovima zbog pljuska, a bolje se snašao prvak Južne Amerike.

Već u 4. minutu Liga de Kito je povela preko Bielera, koji je iskoristio grešku odbrane Pačuke. U 26. minutu, Bolanos je udvostručio prednost svog tima iz slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca za konačnih 2:0.

Pačuka, prvak zone KONKAKAF, u drugom poluvremenu je imala inicijativu, ali nije uspela da zatrese mrežu protivnika i da se vrati u meč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve