Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.12.2008.

22:44

B: PAO prvi, Verder u kupu UEFA

Grčki Panatinaikos i italijanski Inter prošli su u osminu finala Lige šampiona iz B grupe. U 1/16 finala UEFA kupa iz ove grupe će nemački Verder.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Panatinaikos je u presudnom meču u Atini pobedio kiparski Anortosis 1:0, dok je Verder plasman u kup UEFA obezbedio pobedom nad Interom od 2:1. Strelac gola u Atini za 'zelene' bio je iskusni Jorgos Karagunis. Ekipa Tomasa Šafa slavila je protiv Intera golovima Klaudija Pisara i Markusa Rosenberga, dok je gol za tim Žozea Murinja postigao Zlatan Ibrahimović.

Tim Henka Ten Katea napravio je fenomenalan rezultat, jer je pobedom nad Anortosisom završio na prvom mestu druge grupe, i imaće ’lakšeg’ rivala u osmini finala Lige šampiona.

PAO je bio favorit pred odlučujući meč sa Kipranima, ali pri su zapretili igrači Anortosisa, i to stoprocentnom prilikom u 14. minutu. Laban je iznenada dobio veliku priliku, ali je iz sjajne pozicije sa oko pet metara uspeo da prebaci preko gola odličan centaršut upućen sa leve strane.

Nakon te prilike Grci su zagospodarili terenom, ali osim nekoliko pokušaja Karagunisa nisu napravili veliku priliku. Drugo poluvreme počelo je takođe pritiskom Panatinaikosa, koji je na kraju i poveo u 69. minutu, samo četiri minuta nakon što je Ten Kate na teren ubacio Salpingidisa.

Gol je postigao bivši član Intera Jorgos Karagunis nakon velike greške golmana Kiprana. Igrač sredine terena upitio je udarac, golman Nađ je imao loptu u rukama, ali je ispustio i ona se otkotrljala u mrežu. Zanimljivo je da je Temuri Kecbaja na poluvremenu izveo prvog golmana Arijana Bećaja ubacivši Nađa.

Tada je već bilo očigledno da je ovo jedan od onih mečeva gde jedan gol odlučuje pobednika, i upravo se to i desilo do kraja. Kiprani nisu uspeli da ugroze gol Galinovića i erupcija oduševljenja na stadionu Spiros Luis mogla je da počne.

Prvo mesto u grupi Grcima obezbedio je ipak Inter porazom u Bremenu. Ekipa Žozea Murinja odigrala je dosta slabo ovih šest mečeva u Ligi šampiona, ali je prošla dalje, i sigurno je i dalje jedan od glavnih kandidata za ’klempavi trofej’ na kraju sezone.

U sastavu „crno-plavih“ nije bilo nekoliko ključnih igrača među kojima je bio i kapiten Srbije Dejan Stanković koji čak nije bio ni u protokolu. Portugalski stručnjak je nakon pobede nad Lacijom posebno pohvalio igru srpskog internacionalca.

Prvo poluvreme duela na „Vezeru“ završeno je bez golova, a Verder je do prednosti došao u 62. minutu golom ove sezone odličnog Klaudija Pisara. Mehmet Ozil uputio je jak udarac ka odličnom Žuliju Cezaru, brazilski golman odbio je loptu a na nju je natrčao bivši član Bajerna i doveo Verder u vođstvo.

Pobednik je bio odlučen 20 minuta kasnije kada je Verder postigao još jedan gol. Ponovo je najzalužniji za gol Verdera bio Ozil koji je odlično odradio posao na levoj strani i fenomenalno centrirao za Markusa Rosenberga koji je neometan sa pet metara postigao gol.

To ipak nije bio konačan rezultat jer je u strelce morao da se upiše i Zleten Ibrahimović koga je Murinjo sa klupe ubacio početkom drugog dela. Fenomenalni Šveđanin ponovo je pokazao deo svoje magije pošto je dva minuta pre kraja sjajnim udarcem sa oko 30 metara savladao Visea i postavio konačnih 2:1.

Grupa B:

Panatinaikos - Anortosis 1:0
(Karagunis 69)

Verder - Inter 2:1
(Pizaro 63, Rozenborg 81 - Ibrahimović 88)

Tabela:

1. Panatinaikos....6...3..1..2..(8:7)...10
2. Inter....................6...2..2..2..(8:7)....8
3. Verder................6...1..4..1..(7:9)...7
4. Anortosis...........6...1..3..2..(8:8)...6

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu