Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 10.03.2008.

01:05

Novi rasistički ispad u Čačku

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

Posle utakmice Borac – Bežanija, igrane u subotu u Čačku, nepoznati napadači naneli su, kako piše beogradski dnevni list 'Sport', lakše povrede afričkom fudbaleru Solomonu Opakuu. Dvadesetogodišnjak iz Gane bio je na probi u Borcu, ali nije uspeo da potpiše ugovor. U Čačku je čekao termin povratka u svoju zemlju.

Internacionalac iz Gane napadnut je u blizini OŠ 'Vuk Karadžić', a na urgentnom odeljenju čačanske bolnice konstatovane su lakše povrede i ugruvanost. Šestorica napadača su istog popodneva privedena, ali su dvojica odmah puštena. Četvorica su zadržana u policijskom pritvoru pod sumnjom da su počinili krivično delo izazivanja nacionalne, verske, rasne mržnje i netrpeljivosti. Policija još nije izdala zvanično saopštenje.

Sa dvojicom prijatelja pošao sam u hotel 'Morava', gde sam stanovao,“ ispričao je Opaku za 'Sport'. “Odjednom sam ostetio udarac u potiljak, mislio sam da se neko šali. Međutim, kad sam se okrenuo, video sam da su to navijači Borca. Bilo ih je desetak, vikali su kako mrze crnce, tukli me, šutirali... Podigli su me prijatelji, tu se stvorio i policajac, koji me je zaštitio, stavio u kola i odvezao u bolnicu. Veoma sam frustiran ovim što mi se dogodilo. Viza mi je istekla, želim što pre da se vratim kući.

Pre godinu i po dana u Čačku se na fudbalskoj utakmici već dogodio rasistički incident. Majk Tamvanjera, fudbaler Borca iz Zimbabvea, vređan je sa tribina, a grupa čačanskih navijača imala je obeležja Kju kluks klana i transparent 'Odlazi odavde jer te niko ne voli'. Meč je bio u prekidu dok 30 navijača nije udaljeno sa tribina. Tamvanjera je napustio Čačak, a protiv izgrednika se još uvek vodi postupak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve