Nova vest
Fudbal

Sreda, 05.03.2008.

01:11

Real - Roma (1:2, TV B92 u 20.40)

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Derbi večeri u sredu igra se na stadionu Santjago Bernabeu, gde madridski Real dočekuje Romu, posle 1:2 na Olimpiku. Španija je do sada već izgubila dva predstavnika, pa će Real pokušati da se pridruži Barsi u četvrtfinalu. Italijani stoje još slabije, Interove šanse su male, pa bi ih eventualna eliminacija Rome mogla ostaviti bez predstavnika među osam u Evropi. U prvom meču Rimljani su se radovali preokretu, a Madriđani žalili na sudije. Rezultat prve utakmice garantuje uzbudljiv duel.

Uživam u igrama svog kluba i želim da uživam još više. Razočaralo bi me da ne prođemo“, rekao je trener Reala Bernd Šuster. Nemac je zadovoljan igrom svog tima.

Koristićemo isti recept. U Rimu smo izgubili minimalno, i to samo zbog grešaka u završnici napada. Ključno je da svaki igrač zna svoje mesto i da se lopta dobro kreće po terenu. Prvi meč bio je sjajan i erujem da će u sredu biti isto tako“, kaže Šuster.

U belom dresu neće biti prvog strelca Ruda van Nistelroja, suspendovanog Serhija Ramosa i duže odsutnog trojca Mecelder – Snejder – Saviola. Dobra vest je povratak tri bitna igrača: Gutija, Pepea i Robinja.

Rimski meč je za Real došao u nezgodno vreme, tokom serije od tri poraza. Prošlog vikenda Real je u Uelvi pobedio 3:2, uz dva gola Robinja. Šuster kaže da za prolaz u četvrtfinale Lige šampiona neće biti dovoljan samo brazilski čarobnjak.

Mislim da nam odličan nastup Robinja protiv Rome neće biti dovoljan. Ceo tim moraće da funkcioniše savršeno. Ekipa koja bude manje grešila, otići će u sledeću rundu. Robinjo će morati da odigra najbolje što ume, ali to važi i za ostale“.

Lučano Spaleti je prošle sezone doveo svoju ekipu u četvrtfinale, pobedivši tada favorizovani lionski Olimpik. Međutim, upravo ih prošlogodišnje četvrtfinale upozorava da se ne opuste zbog prednosti od 2:1 – tada su istu prednost odneli u Mančester, iz kojeg su se vratili sa sedam golova u mreži.

Potpuno smo fokusirani. Svesni smo da u sredu igramo sa jednom od najboljih ekipa na svetu. Mi smo obično veoma smireni kada smo u najnapetijim situacijama. Nervoza vam ne donosi ništa dobro, videlo se to nedavno u meču sa Juventusom".

Istorija je na strani Rome – u tri poslednja gostovanja na stadionu Bernabeu oni su jedan meč dobili, jednom igrali nerešeno i jednom izgubili, a i tada su vodili 2:0. Ove srede u timu neće biti Mark Kaseti, koji je iščašio rame. Dobre vesti su da je Žuan oporavljen posle pobede stopala, a posle preskakanja meča u Parmi (4:0) u tim se vraćaju Filip Mekses i Simone Perota.

"Kada su raspoloženi, igrači su u stanju da pruže nešto posebno. Zajednički duh je izuzetno bitan. Nadam se da ćemo igrati kako umemo, i da će naše greške biti malobrojne i nebitne“, rekao je Spaleti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu