Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.01.2008.

13:52

Klemente novi selektor Irana?

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

Iranska fudbalska federacija (FFI) saopštila je da je za novog selektora nacionalnog tima angažovala bivšeg selektora Srbije Havijera Klementea, prenose svetske agencije. ''Ugovor sa Klementeom potpisan je jutros u Španiji i važiće tri godine'', precizirao je čelnik FFI Mehdi Tadž. Sa druge strane, Klemente je izjavio kako još uvek nije doneo odluku da li da prihvati ponudu FFI.

Tadž je dodao da će Klemente doći u Teheran u toku sledeće nedelje, a da će debi na klupi državnog tima Irana imati na utakmici protiv Sirije, kojom Iran počinje svoj nastup u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi.

Havijer Klemente izjavio je da mu je ponuđen posao selektora fudbalske reprezentacije Irana, a da će odluku o toj ponudi doneti pošto poseti tu zemlju naredne nedelje.

Ranije u četvrtak, državna telezija Irana citirala je zvaničnika Fudbalskog saveza te zemlje koji je rekao da je sa Klementeom jutros u Španiji potpisan ugovor na tri godine.

"Iran želi da budem njihov selektor, razgovarali smo i ponudili su mi taj posao, ali dogovor zavisi od toga šta će se desiti kada odem tamo sledeće nedelje", rekao je Klemente Rojtersu. "Još ništa nije potpisano", precizirao je.

"Ponudili su mi da ih vodim kroz kvalifikacije za naredno Svetsko prvenstvo, ali ako mi se ne svidi tamo, način života, uslovi ili njihov projekat za nacionalni tim, onda ja to neću prihvatiti", dodao je Klemente.

"Biti selektor jednog nacionalnog tima je važan posao. Ako ga se prihvatim, sledio bih isti princip koji sam imao kao selektor Srbije. Živeo bih u Španiji i putovao u Iran zbog fudbalskih i trenerskih obaveza", kazao je on.

Klemente je dodao da je trenutno podvrgnut lečenju, ali da će putovati u Iran ako mu lekar dozvoli. Španac nije precizirao kakve zdravstvene probleme ima

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu