Nova vest
Fudbal

Subota, 28.07.2007.

22:03

Poljak Kita kupio Nant

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Poljski biznismen koji živi u Francuskoj Valdemar Kita kupio je u subotu fudbalski klub Nant Atlantik od dosadašnjeg vlasnika Serža Dasoa Transakcija je obavljena samo dva dana pre prvog meča koji "Kanarinci" igraju u drugoj ligi Francuske posle 44 godine. Kita je platio oko 10 miliona evra za klub koji je osam puta bio šampion Francuske i koji je bio francuski rekorder sa 44 uzastopne sezone u najvišem rangu.

Dolazak Kite trebalo bi da predstavlja novi početak za tim sa zapada Francuske, koji je od 2004, kada ga je Daso preuzeo, u konstantnoj krizi. Daso, čiji novac je uložen u vazduhoplovnu industriju, smatran je glavnim krivcem za propadanje slavne ekipe, koja je 90-ih čak igrala u polufinalu Lige šampiona.

Pre njegovog dolaska u klub predsednici Nanta su po pravilu bili lokalni industrijalci, koji se nisu previše pojavljivali u javnosti, ali su se brinuli da sve potrebe ekipe budu zadovoljene.

Neomiljen među brojnim navijačima Daso je na kraju prošle sezone objavio da će prodati ekipu, a konačno je uspeo u tome pred sâm start sezone.

Valdemar Kita nije neiskusan u novom poslu, jer je od 1998. do 2001. godine bio vlasnik švajcarskog fudbalskog kluba Lozana.

Nant drugoligašku sezonu otvara u ponedeljak, kada ćče im rival biti još jedan velikan iz istorije francuskog fudbala – Rems, dvostruki vicešampion Evrope iz 50/ih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve