Nova vest
Fudbal

Nedelja, 18.03.2007.

22:00

Pobede Sevilje, Reala i Saragose

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbaleri Saragose pobedili su madridski Atletiko rezultatom 1:0 u derbiju 27. kola Primere. Golom Dijega Milita sredinom prvog poluvremena aragonska ekipa primakla se četvrtoplasiranoj Valensiji na samo bod. Sevilja je golovima u drugom delu pobedila Seltu 2:0 i izjednačila se sa Barselonom na čelu lige. Real je uz dosta problema savladao Himnastik 2:0, pa je madridski klub ponovo na pet bodova od vodećeg tandema.

Deportivo je savladao Hetafe 1:0, a mečevi Espanjol – Levante i Viljareal – Real Sosijedad završeni su bez pobednika.

Saragosa je dočekala Atletiko na svoj 75. rođendan, a dve ekipe ušle su u 27. kolo sa istim brojem bodova.

Juedini gol na meču postignut je posle 20 minuta, kada je Atletiko vršio pritisak, a odbrana Saragose dobro intervenisala i poslala dugu loptu ka protivničkom šesnaestercu. Daleko najbrži bio je Milito, koji je tako dao 17. gol u sezoni.

U Madridu Real je imao igrača više već posle sedam minuta, kada je Navas oborio van Nistelroja na ivici šesnaesterca. Ipak, do poluvremena nije bilo promene rezultata, dok Kapelo nije odlučio da šansu ukaže Robinju.

Brazilac je priliku iskoristio u 57. minutu, a konačan rezultat postavljen je deset minuta pre kraja autogolom Garsije.

I u Sevilji uzbudljivije je bilo u nastavku meča. Fredi Kanute nastavio je da pogađa, ovog puta sa penala, a konačan rezultat u poslednjim trenucima postigao je Keržakov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve