Nova vest
Fudbal

Subota, 17.02.2007.

15:05

MSL: Partizan na drugom mestu

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Fudbaleri Partizana pobedili su kod kuće Mladost iz Apatina sa 1:0 (0:0) u 17. kolu Meridijan Superlige.

Nebojša Marinković postigao je u 70. minutu gol kojim je Partizan došao do drugog mesta na tabeli. Marinković, koji je meč počeo na klupi, nije uspeo da savlada Žakulu sa 11 metara početkom drugog poluvremena, ali je odličnim udarcem sa dvostruko veće udaljenosti pogodio za konačnih 1:0.

Gosti su se dobro i organizovano branili, a igrači Partizana pokazali da će Miroslav Đukić imati još dosta posla da sklopi jaku takmičarsku ekipu.

U prvom poluvremenu najznačajniji detalj bilo je isključenje igrača gostiju Kozoša. On je rano ’zaratio’ sa nervoznim Lazetićem, a posle žutog kartona zbog sukoba sa napadačem Partizana, drugi je, u 45. minutu, dobio zbog brutalnog prekršaja nad Jovetićem.

Partizan je za 90 minuta imao dve prilike, jedanaesterac kada je Lazarević povučen za dres u šesnaestercu gostiju i pogotak Marinkovića, gosti su u finišu bili na korak od izjednačenja, ali je prvo Kralj dobio duel '1 na 1', a minut kasnije Rukavina sa gol-linije izbacio loptu van granica igrališta.

Južna tribina stadiona u Humskoj bila je još jednom potpuno prazna, a oko 4.000 ljudi odgledalo je prvu utakmicu ’crno-belih’ u prolećnom delu prvenstva.

"Igrali smo protiv snažne, disciplinovane ekipe, zadovoljan sam pobedom. Ovaj trijumf mnogo će značiti mojim igračima da steknu samopouzdanje. Mnoge stvari u igri treba da popravimo. Moramo brže, tečnije, moraćemo da naučimo da igramo takmičarski. Mladost je odlično ukomponovana i organizovana ekipa," rekao je posle utakmice trener Partizana Miroslav Đukić.

Na svim utakmicama postignuta su samo četiri gola, uključujući i onaj sa stadiona Partizana.

Vojvodina je pogotkom Miodraga Pantelića u Novom Sadu pobedila Voždovac sa 1:0.

Banat je iznenadio OFK Beograd golom Tošića u 90. minutu za pobedu od 1:0, a istim rezultatom Hajduk iz Kule je savladao Zemun pogotkom Radanovića iz penala u 86. minutu.

Duel Borca i Smedereva u Čačku završen je bez golova.

Minimalnom pobedom, Partizan je stigao do drugog mesta na tabeli, sa bodom više od trećeplasirane Mladosti, i dva više od OFK Beograda, koji je, posle trećeg poraza u sezoni, pao na četvrto mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve