Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 26.05.2003.

10:32

Kris Saton: Danfermlajn "poklonio" titulu Rendžersu

Izvor: B92, BBC

Autor:B92, BBC

Default images

Posle jedne od najuzbudljivijih završnica u istoriji škotskog šampionata u kojoj je Glazgov Rendžers došao do 50.titule na osnovu gol razlike, napadač Seltika Kris Saton podigao je mnogo prašine izjavom da su fudbaleri “Danfermlajna” odradili utakmici bez borbe, i omogućili Rendžersu da dodje do titule.

Podsetimo, oba tima su pred poslednje kolo imala isti broj bodova i skoro istu gol razliku, ali su “protestanti” postigli gol više.

U poslednjih 90 minuta vidjena je goleada koja je podsećala na čuveno prvenstvo SFRJ iz ere Šajbera. Seltik je demolirao Kilmarnok sa 0:4( nominalno gosti, ali su se tribine zelenele od navijača Seltika), dok su navijači Glazgova pre završnog udarca u meču da Danfermlajnom ( 6:1), preživeli hladan tuš jer su gostujući fudbaleri do sredine 1.poluvremena uspevali da očuvaju 1:1.

Besan nakon gubitka drugog trofeja u poslednja 4 dana, napadač Seltika Kris Saton koji je dobio  crveni karton po završetku utakmice, optužio je igrače Danfermlajna da su “ jednostavno legli na travu i predali se”.

Dodatno “ulje na vatru” dolili su i novinari koji su “iskopali” informaciju da je trener Danfermlajna Džimi Kaldervud – navijač Glazgova.

Medjutim, prepucavanje koje je pretilo da preraste u nešto mnogo veće ( poznat je rivalitet izmedju dva kluba), smirio je bivši fudbaler Seltika ( sada komentator BBC-ja) Mardo MekLiod, koji je izjavu Satona nazvao “sramotnom”:

Da se Danfermlajn predao, ne bi ni došlo do izjednačenja na Ajbroks Parku. Igrali su dobro dok su mogli, a imali su još prilika za golove.”

Bez obzira na sve, kapiten Glazgova Bari Ferguson  podigao je pehar namenjen šampionu, a ogroman rivalitet je dobio novo poglavlje…

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve