Nova vest
Fudbal

Petak, 03.10.2008.

13:03

4 debitanta na Antićevom spisku

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić pozvao je četiri debitanta za utakmice sa Litvanijom i Austrijom u kvalifikacijama za SP 2010. godine

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Antić je u tim uvrstio četiri debitanta: golmana Čukaričkog Bojana Isailovića, štopera Vojvodine Igora Đurića, napadača te novosadske ekipe Dragana Mrđu i fudbalera sredine terena kijevskog Dinama Miloša Ninkovića, čiji se poziv i očekivao.

"Ninković je na zahtevnim utakmicama pokazao kontinuitet i stabilnost. Ima dobar pas, može da anulira protivničke napadače, pokazao je veliki moral...nedostajao nam je igrač takvog tipa", rekao je Antić na konferenciji za novinare.

"Đurić je takodje pokazao kvalitet koji izuzetno cenim, a to je da preuzima odgovornost u skoku i kreiranju napada iz odbrane, dobro se kreće. Mrđa je i mene iznenadio partijama u Vojvodini, on ide u dubinu, otvara se, što nam je nedostajalo na prvim mečevima", dodao je Antić.

Isailović je pozvan zbog povrede koja se na prvom okupljanju "orlova" desila Vladimiru Stojkoviću, zbog čega je Antić odlučio da ne rizikuje i ubuduće vodi tim sa tri golmana.

"Isailović je poziv u tim dobio kao poklon za svadbu", našalio se Antić i dodao da je "vezistu" Bazela Ivana Ergića iz tima izostavio zbog povrede.

Srbija je u prva dva kola Sedme kvalifikacione grupe pobedila u Beogradu Farska Ostrva i izgubila u Parizu od Francuske. Litvanija je, sa druge strane, iznenadila ceo fudbalski svet savladavši u gostima Rumuniju, a potom i Austriju na svom terenu. Antić je ocenio da je duel "orlova" sa Litvanijom, koji će se igrati 11. oktobra na stadionu Crvene zvezde u Beogradu, prvo finale za njegov tim.

"Litvanija nas je igrama i rezultatima naterala da je izuzetno poštujemo. To je vrlo kvalitetan tim, koji poziva na opreznost. Duel sa Litvanijom mogao bi da bude i ključni u kvalifikacijama", ocenio je Antić.

Stručni štab nacionalnog tima i dalje računa na centarfora belgijskog Standarda - Milana Jovanovića, čije se igre pomno prate. Prema Antićevim rečima, on je na širem spisku kandidata i veoma je blizu angažmana u sledećim akcijama nacionalnog tima.

Srpski fudbaleri će Austriji gostovati 15. oktobra u Beču, gde je na početku kvalifikacija Francuska poražena sa 1:3.

"Orlovi" će pripreme za dve predstojeće utakmice početi u ponedeljak u Kovilovu.

Golmani: Vladimir Stojković (Sporting Lisabon), Vladimir Dišljenković (Metalurg), Bojan Isailović (Čukarički).

Odbrambeni fudbaleri: Branislav Ivanović (Čelsi), Nemanja Vidić (Mančester Junajted), Ivica Dragutinović (Sevilja), Mladen Krstajić (Šalke), Antonio Rukavina (Borusija Dortmund), Igor Đurić (Vojvodina), Ivan Obradović (Partizan).

Fudbaleri sredine terena: Dejan Stanković (Inter), Zdravko Kuzmanović (Fiorentina), Nenad Milijaš (Crvena zvezda), Miloš Ninković (Dinamo Kijev), Gojko Kačar (Herta), Miloš Krasić (CSKA Moskva), Boško Janković (Djenova), Zoran Tošić (Partizan), Stefan Babović (Nant).

Napadači: Nikola Žigić (Valensija), Danko Lazović (PSV Ajndhoven), Marko Pantelić (Herta Berlin), Dragan Mrđa (Vojvodina).

Srbija će sa Litvanijom igrati 11. oktobra u Beogradu, a četiri dana kasnije će u Beču gostovati Austriji.

Neven Subotić u reprezentaciji Srbije?

Posle objavljivanja spiska, Antić je priznao da bi rado u svom timu video talentovanog odbrambenog igrača Borusije iz Dortmunda Nevena Subotića.

Domaći i strani mediji su ranije pisali da su za 19-godišnjeg Subotića zainteresovane i reprezentacije Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Nemačke i SAD.

"Voleo bih da u timu imam Nevena Subotića, ali za sada mogu samo da kažem da radimo na tome", rekao je Antić.

Subotić je rođjen u Prnjavoru u Republici Srpskoj (BiH), a u mlađim kategorijama nastupao je za reprezentaciju SAD u kojoj je proveo deo detinjstva. Nedavno je zatražio i nemačko državljanstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

258 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu