Nova vest
Fudbal

Petak, 28.11.2008.

14:23

Đurić: Tošić može da ide, Ljajić ne

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Nakon trećeg poraza u ligi Kupa UEFA predsednik Partizana Dragan Djurić sa žaljenjem je konstatovao da "crno-beli" nisu ostvarili osnovni cilj - opstanak na evropskoj sceni, ali su igrači postali interesantni za mnoge evropske klubove. Djurić nije ni potvrdio ni demantovao pisanje britanske štampe da je prvak Evrope Mančester Junajted zainteresovan da u zimskom prelaznom roku angažuje reprezentativca Zorana Tošića i mladog Adema Ljajića.

"Za svaki klub u svetu, pa i Partizan, velika je čast da se jedan takav velikan interesuje za naše fudbalere. Ne sećam se kada je neki igrač iz naše zemlje bio interesantan za Mančester Junajted. Ni Nemanja Vidić, stub odbrane tog kluba, u Englesku nije došao iz Crvene zvezde, nego iz Rusije", rekao je Djurić.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku pet, šest klubova zainteresovano je za isto toliko prvotimaca Partizana, a sinoćnu utakmicu protiv Standarda posmatrali su predstavnici čak 14 evropskih klubova.

"Ima dosta španskih i italijanskih klubova koji se interesuju za naše fudbalere. Prikupljamo ponude, razgovaramo i vagamo šta je najbolje za Partizan", kaže Djurić.

"Sigurno je samo da nećemo nikoga prodati ukliko ne obezbedimo da na njegovo mesto dodje isti, ili još bolji fudbaler. U klubu se o tome strogo vodi računa".

Novi kormilar Partizana nagovestio je da će se klub u zimskom prelaznom roku pojačati nekim zvučnim imenom.

"Želimo da naredne godine Partizan bude još bolji, a plasman u Ligu šampiona ostaje primarni cilj. Upravo će zbog toga Ljajić sigurno ostati u klubu", rekao je Djurić.

Prvi čovek šampiona Srbije potvrdio je da trener Slaviša Jokanović, bez obzira na oscilacije u igre i debakl u ligi Kupa UEFA, uživa nepodeljenu podršku uprave.

"Jokanović je mnogo napredovao i zadovoljni smo njegovim radom. Naša politika je da šansu dajemo mladim ljudima na kojima klub treba da gradi perspektivu", rekao je Djurić.

On je izrazio žaljenje zbog trećeg poraza u ligi Kupa UEFA, pravdajući to teškim žrebom i odsustvom sportske sreće.

"Bili smo nadomak Lige šampiona, jer smo protiv Fenerbahčea ostavili dobar utisak. Protiv Sampdorije i Štutgarda smo takodje imali svetlih trenutaka. Samo protiv Standarda nismo bili na nivou, pa se sada okrećemo domaćim takmičenjima - prvenstvu i kupu, sa željom da odbranimo duplu krunu", poručio je Djurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu