Nova vest
Fudbal

Subota, 23.08.2014.

20:30

Rakić 'raketom' rešio derbi, CZ 3/3

Šampion Srbije Crvena zvezda zadržao je maksimalan učinak posle trećeg kola Jelen Superlige, minimalnom pobedom nad Vojvodinom u Novom Sadu.

Izvor:

Autor:

Default images

S druge strane, Novosađani su pretrpeli prvi poraz u novom šampionatu. Crveno-beli su prvi put posle 2011. godine osvojili sva tri boda u Novom Sadu.

Trenutak odluke desio se već u 24. minutu, kada je Đorđe Rakić postigao spektakularan pogodak. Lopta je stigla do napadača Zvezda na 25 metara od gola, a on je smestio u gornji levi ugao gola Milinkovića-Savića.

Iako je rukovodstvo tima sa Marakane regulisalo sve obaveze i skinulo suspenziju za registrovanje pojačanja, Nenad Lalatović mogao je da računa samo na Nenada Gavrića i Bogdana Planića, jer svi potrebni papiri nisu stigli na vreme.

Duel je počeo oštrom igrom s obe strane, da bi gosti preuzeli kontrolu i zasluženo stigli do vođstva. Akcija se odvijala kroz sredinu terena, lopta je stigla do Rakića, a visoki napadač je snažnim udarcem poslao u rogalj gola domaćih. Napadač Crvene zvezde igrao je od trećeg minuta, prema prvim prognozama, sa iščašenim ramenom, ali ga to nije sprečilo da reši derbi kola. Pokušao je da igra posle gola, ali ga je ubrzo zamenio Luka Jović.

S druge strane, Vojvodina je imala inicijativu tokom većeg dela meča, ali nije uspela da savlada Predraga Rajkovića. najbolje prilike za domaći tim propustili su Stojanović i Veselinović u drugom delu igre. Stojanović je najpre iz neposredne blizine promašio okvir gola gostiju, dok je Veselinović neobjašnjivom neodulučnošću propustio pirliku da se nađe u gol šansi.

Mečeve ovog popodneva, bez ikakve sumnje, obeležio je napadač Rada Petar Jelić – koji je postigao neverovatnih pet pogodaka.

Poslednji meč kola na programu je u nedelju, kada Partizan dočekuje Donji Srem.

Uvodnih deset minuta donelo nam je igru na sredini na terena, uz nekoliko oštrih startova, da bi prvi zapretili gosti. Lazović je sjajno prošao po desnom krilu, ali je njegov centaršut završio u rukama golmana Vojvodine, a ne ispred Đorđa Rakiča.

Nastavila je Zvezda da biva opasnija, a novu šansu, posle drugog kornera Milijaša, propušta Nejc Pečnik. Međutim, samo pet minuta kasnije Đorđe Rakić evrogolom donosi prednost gostima iz Beograda.



Akcija je tekla kroz sredinu, da bi lopta stigla do napadača crveno-belih na 25-26 metara. Rakić je nemestio loptu na desnu nogu, prevario čuvara, i poslao pravi projektil u gornji levi ugao gola Milinković-Savića – 0:1.

Pokušali su Novosađani ekspresno da stignu do izjednačenja, ali su defanzivci Crvene zvezda lako izlazili na kraj sa atacima domaćeg tima. Zvezda je nastavila da preti iz kontri a najbolju priliku za Vojvodinu propušta Veselinović. Gaćinović je poslao sjajan pâs iza leđa odbrane, ali je Darko Lazić fenomenalnim uklizavanjem zaustavio šut i izbacio loptu u korner. Nastavila je Voša u istom ritmu, a novi udarac Veselinovića brani Rajković.

Đorđe Rakić ipak nije uspeo da izdrži bol u ramenu, na koje je pao na samom startu meča, pa se od 35. minuta na terenu našao mlađani Luka Jović. Do odlaska na odmor, Vojvodina je preuzela inicijativu i pokušavala da stigne do izjednačenje, ali su golman Rajković i odbrana gostiju bez većih problema sačuvali svoju mrežu. S druge strane, Milijaš se našao u dobroj situaciji, ali je lose reagovao pa je prilika propala.

Nastavila je Vojvodina sa pritiskom i na startu drugog dela igre, a prvi udarac uputio je Enver Alivodić, ali bez previše uspeha. Prvu priliku za Zvezdu u nastavku propušta Nenad Milijaš, ali je iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog poslao loptu malo preko prečke. Već u sledećem napadu najbolju priliku na meču za Vošu propušta rezervista Stojanović, kada posle dobrog centaršuta, potpuno neometan, ne uspeva da smesti loptu u mrežu Rajkovića.

Uspela je Zvezda da se oslobodi pritiska, da bi u narednih dvadesetak minuta stvorila dve šanse da duplira vođstvo. Najpre je Jović, posle asistencije Savićevića, šutirao pravo u domaćeg golmana iz izgledne situacije, da bi nekoliko minuta kasnije i Savićević oprobao svoj udarac – a Milinković-Savić uspeva da sačuva mrežu još jednom.

U međuvremenu, Nenad Lalatović izvršio je još jendu izmemu, a priliku da debituje dobio je Nikola Gavrić, umesto Nejca Pečnika.

Skupo je mogla da košta goste greška Nikole Mijailovića, koji je olako izgubio loptu u opasnoj zoni. Veselinović je pokupio i krenuo usamljen na gol Rajkovića, ali je neobjašnjivo iskomplikovao sebi posao, što je levi bek Zvezde iskoristio i ispravio svoju grešku.

Igra se u poslednjih petnestak minuta odvijala uglavnom na polovini gostiju, ali ni ovoga puta nije bilo previše posla za odbranu Zvezde. Nenad Lalatović je uvođenjem Gorana Gogića umesto Vukana Savićevića dodatno onemogućio prolaz lopti kroz sredinu, što su njegovi igrači iskoristili i uspešno priveli meč kraju za treću pobedu u nizu.

Sastavi:

Vojvodina: Milinković-Savić, Nastić, Babić, Pekarić, Makarić (od 46. Stojanović), Ivanović, Alivodić, Poletanović, Puškarić, Veselinović, Gaćinović

Crvena zvezda: Rajković, Mijailović, Pavićević, Lazić, Petković, Kovačević, Savićević (od 74. Gogić), Lazović, Milijaš, Pečnik (od 60. Gavrić), Rakić (od 36. Jović)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

192 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu