Nova vest
Fudbal

Subota, 20.06.2009.

10:40

Barsa se pojačava u Premijer ligi

Aktuelni šampion Evrope Barselona potražiće prva pojačanja u redovima premijerligaša Aston Vile i Liverpula, pišu mediji.

Izvor: B92, Goal

Autor:B92, Goal

Default images

Prema navodima, Katalonci su zainteresovani da dovedu krilnog igrača Aston Vile Ešlija Janga kao i Havijera Maskerana, defanzivnog veznog igrača Liverpula i kapitena reprezentacije Argentine. Barselona će za Janga ponuditi 29.5 miliona evra, dok je Maskeranova cena 41.5 milion evra. Navodi se kako je Barsa odustala od Francuza Franka Riberija i Brazilca Robinja.

Aston Vila bi mogla da bude spremna da „žrtvuje“ Ešlija Janga, kako bi dovela dva nova igrača. Barselona je, po svemu sudeći, izgubila interesovanje za Franka Riberija, pošto su se u trku za francuskim reprezentativcem uključili Real Madrid, Mančester Junajted i Čelsi. Takođe, Pep Gvardiola više nije zainteresovan ni za dovođenje Brazilca Robinja iz Mančester Sitija.

Prema ’Dejli Staru’, Katalonci će za 23-godišnjeg Janga ponuditi 29.5 miliona, što bi moglo da natera menadžera Vile Martina O’Nila da se oprosti od najboljeg mladog igrača PL za prošlu sezonu.

Jedna od opcija bi bio i prleazak Aleksandra Hleba u klub iz Birmingema, uz doplatu Barselone, pošto je O’Nil pokazao interesovanje za reprezentativca Belorusije. Takođe, trener Barselone Pep Gvardiola neće ubuduće ozbiljno računati na Hleba.

Prema navodima štampe, kontakt između Barselone i Aston Vile još nije uspostavljen.

Istovremeno, Barselona će ponuditi Liverpulu 41.5 milion evra za Maskerana. ’Dejli mejl’ piše kako je Argentinac spreman da napusti Englesku, pošto se njegova supruga nije adaptirala na život na Ostrvu.

Veruje se da će menadžer kluba Rafael Benitez biti spreman da pusti Maskerana u slučaju adekvatne ponude. Navodno, menadžer ’crvenih’ će za 25-godišnjeg fudbalera tražiti minimum 41.5 milion evra.

Iako se veruje da će Barselona biti spremna da plati traženi iznos, nije isključeno da će Liverpulu biti poslata ponuda u vidu 23.7 miliona evra i igrača, a kao prva opcija pominje se mladi centarfor Bojan Krkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu