Nova vest
Fudbal

Subota, 11.04.2009.

22:55

Juve se porazom udaljio od titule

U pretposlednjoj utakmici 31. kola Serije A Đenoa je na svom stadionu savladala Juventus 3:2 i skoro rešila pitanje šampiona za ovu sezonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Domaći su odigrali sjajnu utakmicu u kojoj su stvorili nekoliko odličnih šansi. Igrači Juventusa su imali velikih problema sa brzim napadima domaćina. Ipak su i pored slabe igre i kreativnosti u napadu uspeli da dođu do dva pogotka ali su Mota i Paladino uspeli da nanesu poraz torinskom klubu. Boško Janković je za Đenou igrao do 79. minuta kada ga je zamenio Olivera.

Đenoa je do prednosti došla u 29. minutu preko Tiaga Mote koji se sjajno snašao u kaznenom prostoru Juventusa nakon prodora Đandomenika Mesta. Ipak, Juventus je u 45. minutu izjednačio preko Del Pijera iz penala nakon kontroverznog prekršaja nad kapitenom 'stare dame'. Međutim, već u sledećem napadu Mota sjajno reaguje nakon kornera i donosi novu prednost Đenoi.

U nastavku meča Kamoranezi je isključen u 65. minutu posle grubog starta nad Skulijem ali Juve ipak pet minuta pre kraja dolazi do poravnanja. Strelac je bio Jakvinta nakon sjajne asistencije Nedveda. Ipak, domaćini dolaze do zaslužene pobede. U 88. minutu nakon neuspešne ofsajd zamke Juventusove odbrane Marko Rosi je sjajno iskoristio pas po desnoj strani ušao u šesnaesterac i proigrao odličnog Paladina kojem nije bilo teško da savlada nemoćnog Bufona.

Juve sada zaostaje deset bodova za liderom Interom koji je u subotu remizirao sa Palermom (2:2) u Milanu.

U poslednjem meču kola u nedelju se sastaju Ređina i Udineze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu