Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.10.2013.

22:43

LŠ: Šampion blistao u Mančesteru

Bajern Minhen pokazao je svu svoju snagu protiv glavno rivala u Ligi šampiona, deklasirao je Siti u Mančesteru sa 3:1.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Bavarci su dominirali 80. minuta na Itihadu, u potpunosti kontrolisali igru i u većem delu meča bukvalno ponizili rivala.

Golovima Franka Riberija, Tomasa Milera i Arjena Robena ostvarili su drugu pobedu, dok je Alvaro Negredo ublažio poraz "građana".

Bajern je poveo već u sedmom minutu. Posle sjajne duge lopte sa desne strane, Frank Riberi je posle driblinga namestio loptu na desnu nogu i sjajnim niskim udarcem savladao Džoa Harta koji je uspeo tek malo da zakači loptu, ali je ona prošla pored stative.

U nastavku poluvremena Bajern je nastavio da dominira, imao je loptu skoro 70% vremena, ne dozvolivši Sitiju ni da se ponada eventualnom izjednačenju.

A onda, posle pauze, Bajern je rešio meč za 15 minuta. Prvo je u 56. minutu Tomas Miler dupirao vođstvo. Pet minuta kasnije sve je rešio Arjen Roben.

Miler je proigrao Holanđanina koji je telom izbacio iz igre Matiju Nastasića, a onda loptu poslao uz bližu stativu.

Tek u poslednjih pola sata Siti je došao do daha, te 12. minuta pre kraja najavio moguću dramu. Sjajno su kombinovali Nasri i David Silva koji je pronašao zemljaka Alvara Negreda u kaznenom prostoru, on je loptu gurnuo desno i prevario čuvara, a onda je zakucao u mrežu.

Pet minuta pre kraja Džerom Boateng je dodatno podgrejao nadu domaćinu. Sušio je Jaju Turea koji je bio u gol akciji i dobio crveni karton.

David Silva je sjajno izveo slobodan udarac, ali je na nesreću domaćina pogodio samo prečku, što je bio i definitivan kraj utakmice.

Bajern posle dva kola ima šest, Siti i CSKA po tri, a Viktorija je bez bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu