Domaćini bolji u mečevima za LŠ

Izvor: B92

Sreda, 09.08.2006.

21:46

Default images

Volej Nigerijca Jusufa sedam minuta pre kraja omogućio je kijevskom Dinamu da na revanš Fenerbahčeu ode sa dva gola prednosti. Brazilac Diego Rinkon je bio zvezda meča do tog trenutka jer je postigao dva gola. Posle vodećeg pogotka ukrajinske ekipe turski tim smanjio je prednost takođe zahvaljujući Brazilcima, Aleksu koji je izveo slobodan udarac i strelcu Marku Aureliu koji je dao gol glavom.

Serhan Balči je isključen dvadesetak minuta pre kraja zbog drugog žutog kartona. Marković je odigrao ceo meč, Gavrančić nije bio u timu.

Drugi ukrajinski klub, Šahtjor, pobedio je poljsku Legiju golom Marselinja iz penala u 40. minutu. Igor Duljaj nije ulazio u igru, Aleksandar Vuković bio je starter, zamenjen je u 83. minutu a Miroslav Radović je u igru ušao 16 minuta pre kraja.

Težak zadatak imaće Kjevo koji je u Sofiji poražen 0:2. Strelci za Levski Domovčiski u 8. i Bardon četiri minuta pre kraja iz penala.
Kader Keita prima èestitke Šamela za iznuðen penal
Lil je propustio mnogobrojne šanse ali je stekao značajnu prednost od 3:0 pred put u Makedoniju, gde će Rabotnički pokušati da popravi utisak.

Gosti su imali 0:0 sve do autogola Jankulovoskog nešto pre časa igre. Ekipa Kloda Puela bila je neefikasna pred golom Tome Pacovskog koji je u mnogobrojnim situacijama zaustavljao napad francuske ekipe, pre svega Bastosa i Joule.

Usledila su još dva gola za 12 minuta. Keitu je oborio Stepanovski a Bastoj je dao gol. Potom je mladi reprezentativac Francuske Nikola Foverže udarcem glavom postavio konačan rezultat.

CSKA je golovima Ivice Olića, dva, i Vagnera Lova u Moskvi pobedio slovački Ružemberok sa 3:0, Miloš Krasić odigrao je svih 90 minuta.
Brezinski (levo) i Iliæ Istambulu, stadion Ali Semi Jen
Seriju golova Galatasaraja protiv Mlade Boleslav otvorio je reprezentativac Srbije Saša Ilić pogotkom iz penala u 7. minutu.

Do 60. minuta Turan je dao dva a Šukur jedan gol. Za samo dva minuta, u 81. i 82,  Brezinski i Kulić su postigli dva gola za goste i nagovestili još uzbudljiviju završnicu.

Bilo je golova u samom finišu ali dao ih je turski tim, tačnije Sarioglu u poslednjem minutu utakmice za 5:2.

Ambiciozni Salcburg uspeo je da savlada valensiju, a Milan Dudić odigrao je 90 minuta. Prvak Evrope iz 2005. godine na Enfildu je stekao skromnu prednost u duelu sa izraelskim Makabijem iz Haife.

Sve skuplji Harts je u Edinburgu izgubio od atinskog AEKa, iako je vodio do 89. minuta. Vladimir Ivić odigrao je celu utakmicu za goste. U revanše sa 'pozitivnom nulom' kreću fudbaleri Osasune, Steaue i Spartaka iz Moskve. Savo Milošević zamenjen je u 88. minutu, a Mihajlo Pjanović je utakmicu u Liberecu posmatrao sa klupe.

Ajaks je pobedio u Kopenhagenu i doneo drugu pobedu gostima u danu u kojem je ukupan skor 9-3-2.

CSKA Moskva (Rusija) - Ružomberok (Slovačka) 3:0
Olić 58, 65, Lov 83

Dinamo Kijev (Ukrajina) - Fenerbahče (Turska) 3:1
Rinkon 1, 67, Jusuf 83 - Marko Aurelio 48

Lil (Francuska) - Rabotnički (Makedonija) 3:0
Jovanovski 60(ag), Faverž 71, Bastos 80(p)

Šahtjor Donjeck (Ukrajina) - Legija (Poljska) 1:0
Franselinjo 40(p)

Galatasaraj (Turska) - Mlada Boleslav (Češka) 5:2
Ilić 7(p), Turan 43, 60, Šukur 49, Sarioglu 90 - Brezinski 81, Kulić 82

Levski Sofija (Bugarska) - Kijevo (Italija) 2:0
Domovčinaki 8, Bardon 86

Liberec (Češka) - Spartak Moskva (Rusija) 0:0

FC Kopenhagen (Danska) - Ajaks (Holandija) 1:2
Hangeland 45 - Huntelar 38, 84

Hamburger SV (Nemačka) - Osasuna (Španija) 0:0

Standard Lijež (Belgija) - Steaua (Rumunija) 2:2
Rapaić 16, 51 - Parašiv 8, Marin 78

AC Milan (Italija) - Crvena zvezda (Srbija) 1:0
Inzagi 22

Harts (Škotska) - AEK (Grčka) 1:2
Mikolinas 62 - Kapetanos 89, Bera (ag) 90

Salcburg (Austrija) - Valensija (Španija) 1:0
Pitak 73

Liverpul (Engleska) - Makabi Haifa (Izrael) 2:1
Belami 33, Gonsales 88 - Bokoli 29

Dinamo Zagreb (Hrvatska) - Arsenal (Engleska)
Fabregas 63, 79, van Persi 64

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: