Nova vest
Košarka

Petak, 14.09.2007.

23:47

Grčka velikim preokretom do pobede

Izvor: Đorđe Lazarević

Autor:Đorđe Lazarević

Default images

Košarkaši Grčke plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva u Španiji, pošto su u četrtfinalu pobedili Sloveniju sa 63:62. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Teo Papalukas sa 17 poena i 5 asistencija, Papadopulos je postigao 10, a Zizis 7 poena. U poraženoj ekipi najbolji je bio Raša Nesterović sa 16 poena i 11 skokova, Jaka Laković je postigao 14, dok je Smodiš postigao 10 pogodaka.

Izabranici Aleša Pipana odigrali su možda 35 najboljih munuta na šampionatu. Veći deo meča vodili, u trećoj četvrtini i sa 15-ak poena prednosti, međutim individualni kvalitet Papalukasa i Papadopulosa, kao i strah Slovenaca od pobede odveli su aktuelne prvake Evrope u polufinale, čime su izborili i plasman na Olimpijske igre.

Slovenci su na 2 ipo minuta do kraja meča imali prednost od 12 poena (61:49). Zizis je sa dva penala započeo furioznu seriju Grka od 14:1 koju je poenima završio Teodoros Papalukas i koja je odlučila pobednika. Jaka Lakovič je ipak, imao priliku da kao i na meču sa Italijanima trojkom reši pitanje pobedenika, međutim bek Barselone je promašio sa velike udaljenosti (iako je imao još 2 sekunde).

Grčka će do meča za odbranu titule imati do sada najtežeg protivnika, domačina šampionata i najvećeg favorita Španiju, dok će u drugom polufinalnom meču igrati Litvanija i Rusija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve