Košarka 44

Petak, 14.09.2007.

23:47

Grčka velikim preokretom do pobede

Grèka velikim preokretom do pobede IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Hm

pre 16 godina

Em sto Grci igraju ubedljivo najgoru kosarku, em imaju srece vise nego pameti. Nadam se da ce ih Spanci bar s 20 razlike odrati... Ne podnosim Spance, ali brate ovi Grci nemaju pojma o kosarci. Isto kao i ono s fudbalom kada su bili prvaci Europe, a non-stop igrali bunker i onda 'skrumpiraju' neki pogodak iz kontre. Je da sreca prati hrabre, ali oni i u fudbalu i u kosarci uniste igru...

Milanche

pre 16 godina

HAhaaaaaaaaaa....Milicic sindrom...pritisak to je pritisak... ja mislim da novinarima ozbiljno treba skrenuti paznju....Ovo sto oni rade je prevrsilo svaku meru!!!

Nenad

pre 16 godina

Grčka se ponovo provukla! Šteta! Slovenija je ovaj put imala jednostavno loš trenutak kao i Litvanija juče protiv Hrvatske (nadao sam se da će razlika biti veća).

Machor

pre 16 godina

Vrbica Stefanov,Dragic, Planinic,Teodosic, Nesterovic, a za jos par godina Klobucar, Aleksandrov.....mozda je nostalgija al bi mishevi nazad u rupu i znalo bi se ko kolo vodi.....

marko

pre 16 godina

Gledao sam zavrsetak obe utakmice. Pa ono je smejurija. Kvalitet nula, zar je moguce da cetiri ekipe ne mogu da organuziju napad preko dva minuta. Sve neki haos, jurnjava, nerezonski sutevi,individualne akcije (kroz meso), ne razumem. Izgleda NBA ubija polako onu dobru evropsku kosarku.

Zorz Vea

pre 16 godina

Iako je celo EP sada marginalno za mene,moram da kazem da mi je drago sto je Grcka prosla,a najbolje njihovu igru opisuje jedan transparent sa tribina tipa "...Greece has a basketBALLS!!!"!!!

Gentleman

pre 16 godina

@Miki
Da, da ... i ja sam se smejao sinoć kada je rekao ajde da ubacimo i Grčku na Balkan da bi imali jednog predstavnika u polufinalu,
. Baš sam se iznenadio da neki čovek koji je toliko proputovao zahvaljujući košarci a da ne zna takve stvari. Sramota!!

Dusan

pre 16 godina

Gledam i ne verujem. Prvo Nole protiv Federera, sad Slovenci protiv Grcke. Jako mi je zao Slevenaca, ali kako objasniti toliko izgubljenih lopti u poslednja dva minuta. Grci gube, jure po terenu, udvajaju, potrebno je samo @otkriti@ koji od slovenackih igarca je nepokriven i lagano spustiti loptu u obruc. Strah od pobede. Yao mi je kao da sam i sam Slovenac.

Bata

pre 16 godina

Ljudi, moram da kazem da sam uzivao gledajuci mec Slovenija - Grcka jer je do kraja bio napet, a i pobedio je tim za koga sam navijao. Na zalost, lep utisak mi je pokvario Slobodan Sarenac svojim nepoznavanjem elementarne geografije. Naime, covek je stalno insistirao na tome da ce, ukoliko Slovenija pobedi, ipak jedan tim sa Balkana ucestvovati u polufinalu. Vrhunac je dostigao svojom salom izrecenom na kraju utakmice, kada je Grcka pobedila. Tada je rekao da ce Balkan imati jednog predstavnika smao ako Grke ubedimo da su sa Balkana. Neverovatno. Ako ne poznaje geografiju, mogao se bar setiti balkanskih igara na kojima redovno ucestvuje i Grcka. A ucestvuje stoga sto je ona jezgro Balkana. Uz Bugarsku, Albaniju, Makedoniju, Crnu Goru i BiH, ona je jedna od 6 drzava koje su celom svojom teritorijom na Balkanu. Da podsetim na definicuju koja se uci jos u 4. razredu osnovne skole: priblizne granice Balkanskog poluostrva su Sava (od izvora do usca) i Dunav (od usca Save do usca Dunava u Crno more) na severu, Crno, Mramorno i Egejsko more na istoku i jugoistoku, Sredozemno more na jugu, a Jonso i Jadransko more na jugozapadu i zapadu. U skladu s tim, u balkanske zemlje spadaju Slovenija (juzno od Save, ukljucujuci slovenacko primorje), Hrvatska (juzno od Save, tj. Istra, cela Dalmacija, Lika, Banija, Kordun, ukljucujuci i deo Zagreba, juzno od Save), Bosna i Hercegovina (cela), Srbija (juzno od Save i Dunava, tj. sve izuzev Vojvodine), Crna Gora (cela), Albanija (cela), Grcka (cela), Bugarska (cela), Rumunija (teritorije istocno i juzno od Dunava, tj. Severna Dobrudza sa gl. gradom Konstancom). Striktno postujuci definiciju poluostrva, cak bi i delovi Italije (oko Trsta) i Madjarske (deo Baranje, oko Mohaca) pripadali Balkanu, ali se Italija i Madjarska ipak ne racunaju u balkanske zemlje jer je rec o malim teritorijama. Eto, toliko o Balkanu. Nadam se da ce ovo Slobodan Sarenac procitati jer ako i dalje bude na slican nacin pricao o Balkanu to ce biti bruka i za njega i za RTS.

Tixi

pre 16 godina

Čudno je da niko nije primetio da velike zasluge u porazu Slovenije ima i sudijska trojka. Nesporno!
Dobro, mnogi će reći da ako ispustiš toliku prednost sam si kriv, ali da li je baš tako?
Poslednjih pet minuta utakmice Slovenci su potpuno pali, ali nekoliko sudijskih odluka je bilo i više nego smešno.
Moje je mišljenje da su se sudije izgubile, kao da su se prepali velikog blama aktuelnog prvaka Evrope, pa ajd' da im malo pripomognu. A ono mic po mic i Grci ni krivi ni dužni ih stigoše i prestigoše.
Nisam u pravu? Pogledajte dve lične u napadu suđene Slovencima, onda jedan čist faul u napadu Papalukasa, pa neviđene "korake" Spanulisa, kao i još nekoliko ne sumnjivih, nego smešnih odluka. Pa svaki kontakt u odbrani Grka nad Slovencem u zadnjih pet minuta nije sviran!
Ovo sve pokazuje da Grci i dalje uživaju privilegije prvaka Evrope, a što se videlo donekle i po suđenju na utakmici protiv nas. Nije ovo jedina utakmica gde se loše sudilo. Pogledajte kako se sudi domaćinu. U nekim situacijama živa smejurija!
U svemi je najveći krivac FIBA, koja stalno ima probleme lošeg suđenja na velikim takmičenjima, sa kojim se ni ove godine nije izborila. Zaključak je vrlo jasan: pare! Ko ima pare ima sve!
I dok naša država i celokupna košarkaška struktura se bude odnosila prema ovom sportu onako kako se odnosi poslednje 2-3 godine, nas neće biti nigde u seniorskim konkurencijama. Ne može samao jedan Vojin Đorđević i "Sinalco" da budu glavni izvor finansiranja košarke u Srbiji (svaka mu čast za sve što je i do sada uradio)!

hristos

pre 16 godina

Neverovatan preokret,nezabelezen u istoriji Evropskih prvenstava!35 minuta su Slovenci bili bolji rival i onda......Evropski prvak krenuo.4'58" pre kraja vodili 58-42 i svi mi ovde u Grckoj mislili da je doso kraj.Medjutim,grcko srce,odlucnost,fantasticna odbrana(7 kradje lopte za 5min!!)i nesporan kvalitet nasih reprezentativaca napravise cudo!!Vamos Hellas,nisi ti dzabe EVROPSKI PRVAK I SVETSKI VICEPRVAK!P.S.Teo Papalukas sinoc,jos jednom,dokazao zbog cega je 2 godine za redom najbolji igrac Evrope.Dokazace i veceras!

mala

pre 16 godina

u beogradu tada kada ste izgubili rekoh nema veze,sazrece te za dve godine i bicete sigurno u vrhu.Vidoh tada veliki potencijal u vama, a vi izgubiste od onih nesrecnika grka kao prvenci. I sada posle prespavane noci jos uvek ne mogu da verujem kako vam je to uspelo rodjaci???

mail

pre 16 godina

Strasno. Za Grke od 95 mislim sve najgore (naravno da sam u manjini, ali to je generalno problem pametnijih). Kada su postali prvaci na nasem terenu i cela hala navijala za njih to je bilo strasno. Da smo mi tada, sve utakmice igrali u Areni, oni bi jos slovili za drugorazrednu ekipu (kako Rusi u odbojci, igraju non stop u Moskvi, a mi malecki, nasli smo da igramo po nekim zabitima (nista ruzno ne mislim) najvaznije utakmice, kada se prvenstvo odrzava kod nas)). Jos jednom je pobedio moj neprijatelj, Grcka. To sto smo generalno zaboravan narod, kostace nas jos mnogo puta. Iskreno patim sa Slovencima.

Bob the builder

pre 16 godina

Jako mi je zao Slovenaca. Navijao sam svim srcem za zmajceke. Njihov poraz je sportska nepravda, ali... desava se to svima. Bravo i za Grke.

Kinez

pre 16 godina

Ne znam zasto tokom prenosa ni jednom nije pohvaljeno srce Sampiona koje ocigledno imaju grcki kosarkasi. Pogledajte unazad, sve neiszvesne utakmice na ovom Sampionatu (Srbija, Hrvatska i Slovenija)dobili su Grci, i verovatno ne slucajno bas protiv ex-yu.

A kritike na racun Papalukasa, od strane Sarenca i Loncara - Sta reci? Da li vredi onolike pare?
Vredi. Pogledajte ucinak u zadnjih 5 minuta - dva tir prodora, dve tri ukradene lopte, trojka u presudnim momentima... To mogu samo veliki igraci.

REALNI BOSANAC

pre 16 godina

i upitaj te se zasto nam bisva juga nije bila prvak evrope u fudbalu a bili bijeli brazilci u evropi imali toliko igraca nije ni cak imo ni brazil taki sastava ali ali taki asova nemogu od tuge da pricam

Slobajson

pre 16 godina

Dugo nisam gledao gluplji kraj jedne kosarkaske utakmice!

Tokom citave utakmice Grci veoma slabi, Slovenci neuobicajeno dobri (doduse, nije bas neuobicajeno s obzirom na prethodne utakmice). I gle sad, na minut ipo do kraja, +14 i napad Slovenci gube utakmicu! Ja ne znam da li sam ikada video slucaj da nakon tri primljene, vezane trojke u poslednjem minutu (Slovenija) trener ne trazi tajm-aut??! A ima ih! Tek na 5-6 sekundi do kraja i -1 vrli trener Slovenije uzima ODLUCUJUCI tajm-aut (kao da postavi poslednji napad...) i tu nastaje za**bancija dana - Lakovic prima loptu (naravno, ruke i noge su se oduzele a um pomutio) i... pali je sa jedno 7-8 metara preko coveka od 2,05 a dvojka je bila sasvim dovoljna, ili MAKAR pokusaj prodora. Dzaba. Falio im je Bodiroga!

Dakle, PO KO ZNA KOJI PUT Slovenija gubi na isti nacin (slicno se dogadjalo i na prethodnim prvenstvima).

Steta! A bas mi je zao zbog Nesterovica i Dragica...

realni bosanac

pre 16 godina

stariji sam covijek ali ovo je za gigisove knjigu,da krenem redom od bosne dali se bosna mogla plasirati u spaniju jeste ali je savez prodo bolje da odu izrael , nije jaka bosna ali vazno je otici, vi komsije mogli ste do polufinala da ste uzeli igrace iz domace lige vas klupski klubovi uspjevaju uvijek u polufinalu uleba itd ali savez je tu , hrvatska 4 utakmice zaredom gubiti i sutra ce izgubiti od fracuske mora parker i eva u kinu , savez , slovenija za 1 min dali im 10 koseva gdje to ima samo u kuripranim zemljama sto je balkan, vi komsije bicete prvaci evrope svijeta ako uzmete trenere dobre i one igrace sto su sve osvojili sto se moglo osvojiti , i u fudbalu ista nam je slika samo mafija radi svoje , znatel sta su igraci bosne posle poraza od izraela pjevali u slacionici niko nije normalan uzeli pare, jestel citala mozda onog egleza sto je kjigu napiso o sportistima jugoslavije , dok mafija vodi necemo mi nigdje bolan vi komsije imate toliko strucnjaka u fudbalu, vama spanac a za onog terzica nikad nisam cuo , sekularac milutinovic boskov vasovic dajic itd, a u bosni u savezu fudbalskom sjede bivsi novinari itd , od toliki imena novinari mafija crna ruka pozdrav iz bosne i hercegovine

Boris Lion

pre 16 godina

An epic win for the Hellenic NT An amazing 21-4 in the last 6.30' minutes gave to the Panagiotis Yiannakis the ticket to the top four teams in Europe.

Ole Ellas ole ole, Ellas ole ole, den stamato na tragoudo pote!
Ole Ellas ole ole, Ellas ole ole, den stamato na tragoudo pote!

urbanBG-PDX

pre 16 godina

Ovaj komentar o Sarencu me je bas nasmejao. Sareni je bio dobar, u losoj konkurenciji najbolji nas komentator.
Sticajem okolnosti sam 2 godine van zemlje, a zivo me zanima kakvi su nam sada komentatori. Ima li iko da valja ili je ostala ona stara ekipa?
Osim Ilije Kovacica i stare ekipe sa BK TV svi ostali su vise nervirali gledaoce nego sto su imali pametnih komentara.

hrvat_opći

pre 16 godina

Svi ovi što prizivaju ex-yu repku trebali bi malo razmisliti, jest da je teško, ali zato smo tu di jesmo.
Uglavnom, koji vam je klinac, pa najveće uspjehe ste postigli nakon raspada, tj. više ste naslova osvojili u 10 godina nego svi skupa u 45! A zašto je tomu tako, što mislite, možda smo se voljeli i kad smo igrali skupa, moš si mislit!

Vucko

pre 16 godina

Kakva utakmica brate! Bravo braco Grci, Papalukas je ponovo dokazao da je veliki ne igrac nego vojnik, najbolji kada je najpotrebnije. Svim srcem cu navijati za vas protiv Spanaca. A inace ova utakmica mnogo podseca na finale kupa Zvezda-Fmp pre nekoliko godina.

DDD

pre 16 godina

Grci podizu formu iz utakmice u utakmicu. Ne bih se iznenadio da u zadnjm sekundama nekom ludom trojkom pobede favorizovane Spance i tako ni krivi ni duzni udju u finale...

Milanche

pre 16 godina

Ja se samo nadam da postoji neko od ove 4 ekipe ko moze da zaustavi Spance,...To bi mi bila nevidjena zelja... Ja se nada mvec grci da ce to da urade sutra, ...najvise bih voleo da to urade litvanci u finalu ako je moguce jer ce ih to najvise zaboleti,,... mnogo su se naduli...mnogoooo.. bas... ono sto su uradili protiv jadnih nemaca stvarno nema smisla... ali dobro... mozda su stvarno ubedljivo najbolji!!!???

Zmajchek-podvuceno zutim

pre 16 godina

Pa jel' moguce izgubiti ovako utakmicu?? Svaki napad da su drzali loptu po 24 sekunde pa da loptu bace u aut 6x24=148sekunde!Skocite u Dravu!

SmiljaPfc

pre 16 godina

Jugosloveni,umro vam je tito odavno!Dosta bre vise tog spajanja!Aj da se udruzimo nekako sa finskom,da nam daju nokije a mi njima kosarkase.
A da.Crni slovenci,ovo je umetnost izgubiti :)
Sareni,i grcka je na balkanu,htela to ili ne,za slovence je vec pitanje.Geografski jesu na balkanu,al samo su Srbi balkanci :)

coach

pre 16 godina

Nazalost sto nas nema u daljem takmicenju,ali definitivno najkvalitetnije evropsko prventstvo od 1995!Samo one sujetne,vk strucnjake u kss najuriti na Island neka treniraju gejzire.

Небојша

pre 16 godina

Било ми је заиста жао Словенаца који су приказали једну одличну игру током овог првенства. За разлику од Хрвата који су силовали шутеве за три током целог првенства Словенци су скоро у свакој утакмици држали час кошарке укључујући и ову све до последњег минута. Жао ми је и због Раше Нестеровића који је врхунски центар.
Грци су се на веома фуњарски начин провукли, као и против Израела, као и против нас, као и против Хрвата. Биће лак залогај за Шпанце.

haylee

pre 16 godina

eh daje stare juge ne bi nam se svi ovi europljani ovako. sa sportskog i svakog stanovista, raspad te drzave je bio komplet promasaj. I Iggy Pop se slaze...

dragoon

pre 16 godina

Jos jedan dokaz da se genetika jednog naroda i njegov karakter savrseno ogleda u sportu. Nemam nameru nikog da vredjam, ali: Hvala ti, Boze, sto nisam Slovenac!

Bler

pre 16 godina

Bas mi je zao Slovenije. Ona je trebala dobiti ovu utakmicu ali VELIKA sreca grka na kraju (pomalo i neiskustvo slovenaca) odlucila je. Slovenija je zasluzila finale...

nesterovic

pre 16 godina

kosarkasi gimnazije bezigrad bi sacuvali prednost od 12 poena do kraja, a ovi... nemam reci. sta im je pipan pricao samo bog zna.. u onih 7 poslednjih sekundi mogli su uradit nesto, prodor, a ne sutirat za tri. od junaka do bedaka, kazu u sloveniji

Igor

pre 16 godina

Ne mogu da verujem da su ovu utakmicu izgubili,jako lose,sav onaj rad pre toga za nista na kraju a mogli su u polufinale,pratio sam utakmicu i nisam mogao da verujem.Eto toliko..

janis

pre 16 godina

bas smo srecni sto smo u polufinale i opet dokazali smo da grcko srce, skromnost i vera u sebi moze da ucini velike stvari u zivotu..zao mi je sto srbija nije u polufinale..

dragoon

pre 16 godina

Jos jedan dokaz da se genetika jednog naroda i njegov karakter savrseno ogleda u sportu. Nemam nameru nikog da vredjam, ali: Hvala ti, Boze, sto nisam Slovenac!

haylee

pre 16 godina

eh daje stare juge ne bi nam se svi ovi europljani ovako. sa sportskog i svakog stanovista, raspad te drzave je bio komplet promasaj. I Iggy Pop se slaze...

nesterovic

pre 16 godina

kosarkasi gimnazije bezigrad bi sacuvali prednost od 12 poena do kraja, a ovi... nemam reci. sta im je pipan pricao samo bog zna.. u onih 7 poslednjih sekundi mogli su uradit nesto, prodor, a ne sutirat za tri. od junaka do bedaka, kazu u sloveniji

Bata

pre 16 godina

Ljudi, moram da kazem da sam uzivao gledajuci mec Slovenija - Grcka jer je do kraja bio napet, a i pobedio je tim za koga sam navijao. Na zalost, lep utisak mi je pokvario Slobodan Sarenac svojim nepoznavanjem elementarne geografije. Naime, covek je stalno insistirao na tome da ce, ukoliko Slovenija pobedi, ipak jedan tim sa Balkana ucestvovati u polufinalu. Vrhunac je dostigao svojom salom izrecenom na kraju utakmice, kada je Grcka pobedila. Tada je rekao da ce Balkan imati jednog predstavnika smao ako Grke ubedimo da su sa Balkana. Neverovatno. Ako ne poznaje geografiju, mogao se bar setiti balkanskih igara na kojima redovno ucestvuje i Grcka. A ucestvuje stoga sto je ona jezgro Balkana. Uz Bugarsku, Albaniju, Makedoniju, Crnu Goru i BiH, ona je jedna od 6 drzava koje su celom svojom teritorijom na Balkanu. Da podsetim na definicuju koja se uci jos u 4. razredu osnovne skole: priblizne granice Balkanskog poluostrva su Sava (od izvora do usca) i Dunav (od usca Save do usca Dunava u Crno more) na severu, Crno, Mramorno i Egejsko more na istoku i jugoistoku, Sredozemno more na jugu, a Jonso i Jadransko more na jugozapadu i zapadu. U skladu s tim, u balkanske zemlje spadaju Slovenija (juzno od Save, ukljucujuci slovenacko primorje), Hrvatska (juzno od Save, tj. Istra, cela Dalmacija, Lika, Banija, Kordun, ukljucujuci i deo Zagreba, juzno od Save), Bosna i Hercegovina (cela), Srbija (juzno od Save i Dunava, tj. sve izuzev Vojvodine), Crna Gora (cela), Albanija (cela), Grcka (cela), Bugarska (cela), Rumunija (teritorije istocno i juzno od Dunava, tj. Severna Dobrudza sa gl. gradom Konstancom). Striktno postujuci definiciju poluostrva, cak bi i delovi Italije (oko Trsta) i Madjarske (deo Baranje, oko Mohaca) pripadali Balkanu, ali se Italija i Madjarska ipak ne racunaju u balkanske zemlje jer je rec o malim teritorijama. Eto, toliko o Balkanu. Nadam se da ce ovo Slobodan Sarenac procitati jer ako i dalje bude na slican nacin pricao o Balkanu to ce biti bruka i za njega i za RTS.

Kinez

pre 16 godina

Ne znam zasto tokom prenosa ni jednom nije pohvaljeno srce Sampiona koje ocigledno imaju grcki kosarkasi. Pogledajte unazad, sve neiszvesne utakmice na ovom Sampionatu (Srbija, Hrvatska i Slovenija)dobili su Grci, i verovatno ne slucajno bas protiv ex-yu.

A kritike na racun Papalukasa, od strane Sarenca i Loncara - Sta reci? Da li vredi onolike pare?
Vredi. Pogledajte ucinak u zadnjih 5 minuta - dva tir prodora, dve tri ukradene lopte, trojka u presudnim momentima... To mogu samo veliki igraci.

Igor

pre 16 godina

Ne mogu da verujem da su ovu utakmicu izgubili,jako lose,sav onaj rad pre toga za nista na kraju a mogli su u polufinale,pratio sam utakmicu i nisam mogao da verujem.Eto toliko..

hrvat_opći

pre 16 godina

Svi ovi što prizivaju ex-yu repku trebali bi malo razmisliti, jest da je teško, ali zato smo tu di jesmo.
Uglavnom, koji vam je klinac, pa najveće uspjehe ste postigli nakon raspada, tj. više ste naslova osvojili u 10 godina nego svi skupa u 45! A zašto je tomu tako, što mislite, možda smo se voljeli i kad smo igrali skupa, moš si mislit!

Tixi

pre 16 godina

Čudno je da niko nije primetio da velike zasluge u porazu Slovenije ima i sudijska trojka. Nesporno!
Dobro, mnogi će reći da ako ispustiš toliku prednost sam si kriv, ali da li je baš tako?
Poslednjih pet minuta utakmice Slovenci su potpuno pali, ali nekoliko sudijskih odluka je bilo i više nego smešno.
Moje je mišljenje da su se sudije izgubile, kao da su se prepali velikog blama aktuelnog prvaka Evrope, pa ajd' da im malo pripomognu. A ono mic po mic i Grci ni krivi ni dužni ih stigoše i prestigoše.
Nisam u pravu? Pogledajte dve lične u napadu suđene Slovencima, onda jedan čist faul u napadu Papalukasa, pa neviđene "korake" Spanulisa, kao i još nekoliko ne sumnjivih, nego smešnih odluka. Pa svaki kontakt u odbrani Grka nad Slovencem u zadnjih pet minuta nije sviran!
Ovo sve pokazuje da Grci i dalje uživaju privilegije prvaka Evrope, a što se videlo donekle i po suđenju na utakmici protiv nas. Nije ovo jedina utakmica gde se loše sudilo. Pogledajte kako se sudi domaćinu. U nekim situacijama živa smejurija!
U svemi je najveći krivac FIBA, koja stalno ima probleme lošeg suđenja na velikim takmičenjima, sa kojim se ni ove godine nije izborila. Zaključak je vrlo jasan: pare! Ko ima pare ima sve!
I dok naša država i celokupna košarkaška struktura se bude odnosila prema ovom sportu onako kako se odnosi poslednje 2-3 godine, nas neće biti nigde u seniorskim konkurencijama. Ne može samao jedan Vojin Đorđević i "Sinalco" da budu glavni izvor finansiranja košarke u Srbiji (svaka mu čast za sve što je i do sada uradio)!

hristos

pre 16 godina

Neverovatan preokret,nezabelezen u istoriji Evropskih prvenstava!35 minuta su Slovenci bili bolji rival i onda......Evropski prvak krenuo.4'58" pre kraja vodili 58-42 i svi mi ovde u Grckoj mislili da je doso kraj.Medjutim,grcko srce,odlucnost,fantasticna odbrana(7 kradje lopte za 5min!!)i nesporan kvalitet nasih reprezentativaca napravise cudo!!Vamos Hellas,nisi ti dzabe EVROPSKI PRVAK I SVETSKI VICEPRVAK!P.S.Teo Papalukas sinoc,jos jednom,dokazao zbog cega je 2 godine za redom najbolji igrac Evrope.Dokazace i veceras!

janis

pre 16 godina

bas smo srecni sto smo u polufinale i opet dokazali smo da grcko srce, skromnost i vera u sebi moze da ucini velike stvari u zivotu..zao mi je sto srbija nije u polufinale..

coach

pre 16 godina

Nazalost sto nas nema u daljem takmicenju,ali definitivno najkvalitetnije evropsko prventstvo od 1995!Samo one sujetne,vk strucnjake u kss najuriti na Island neka treniraju gejzire.

mail

pre 16 godina

Strasno. Za Grke od 95 mislim sve najgore (naravno da sam u manjini, ali to je generalno problem pametnijih). Kada su postali prvaci na nasem terenu i cela hala navijala za njih to je bilo strasno. Da smo mi tada, sve utakmice igrali u Areni, oni bi jos slovili za drugorazrednu ekipu (kako Rusi u odbojci, igraju non stop u Moskvi, a mi malecki, nasli smo da igramo po nekim zabitima (nista ruzno ne mislim) najvaznije utakmice, kada se prvenstvo odrzava kod nas)). Jos jednom je pobedio moj neprijatelj, Grcka. To sto smo generalno zaboravan narod, kostace nas jos mnogo puta. Iskreno patim sa Slovencima.

SmiljaPfc

pre 16 godina

Jugosloveni,umro vam je tito odavno!Dosta bre vise tog spajanja!Aj da se udruzimo nekako sa finskom,da nam daju nokije a mi njima kosarkase.
A da.Crni slovenci,ovo je umetnost izgubiti :)
Sareni,i grcka je na balkanu,htela to ili ne,za slovence je vec pitanje.Geografski jesu na balkanu,al samo su Srbi balkanci :)

realni bosanac

pre 16 godina

stariji sam covijek ali ovo je za gigisove knjigu,da krenem redom od bosne dali se bosna mogla plasirati u spaniju jeste ali je savez prodo bolje da odu izrael , nije jaka bosna ali vazno je otici, vi komsije mogli ste do polufinala da ste uzeli igrace iz domace lige vas klupski klubovi uspjevaju uvijek u polufinalu uleba itd ali savez je tu , hrvatska 4 utakmice zaredom gubiti i sutra ce izgubiti od fracuske mora parker i eva u kinu , savez , slovenija za 1 min dali im 10 koseva gdje to ima samo u kuripranim zemljama sto je balkan, vi komsije bicete prvaci evrope svijeta ako uzmete trenere dobre i one igrace sto su sve osvojili sto se moglo osvojiti , i u fudbalu ista nam je slika samo mafija radi svoje , znatel sta su igraci bosne posle poraza od izraela pjevali u slacionici niko nije normalan uzeli pare, jestel citala mozda onog egleza sto je kjigu napiso o sportistima jugoslavije , dok mafija vodi necemo mi nigdje bolan vi komsije imate toliko strucnjaka u fudbalu, vama spanac a za onog terzica nikad nisam cuo , sekularac milutinovic boskov vasovic dajic itd, a u bosni u savezu fudbalskom sjede bivsi novinari itd , od toliki imena novinari mafija crna ruka pozdrav iz bosne i hercegovine

Bob the builder

pre 16 godina

Jako mi je zao Slovenaca. Navijao sam svim srcem za zmajceke. Njihov poraz je sportska nepravda, ali... desava se to svima. Bravo i za Grke.

Zorz Vea

pre 16 godina

Iako je celo EP sada marginalno za mene,moram da kazem da mi je drago sto je Grcka prosla,a najbolje njihovu igru opisuje jedan transparent sa tribina tipa "...Greece has a basketBALLS!!!"!!!

Vucko

pre 16 godina

Kakva utakmica brate! Bravo braco Grci, Papalukas je ponovo dokazao da je veliki ne igrac nego vojnik, najbolji kada je najpotrebnije. Svim srcem cu navijati za vas protiv Spanaca. A inace ova utakmica mnogo podseca na finale kupa Zvezda-Fmp pre nekoliko godina.

Milanche

pre 16 godina

Ja se samo nadam da postoji neko od ove 4 ekipe ko moze da zaustavi Spance,...To bi mi bila nevidjena zelja... Ja se nada mvec grci da ce to da urade sutra, ...najvise bih voleo da to urade litvanci u finalu ako je moguce jer ce ih to najvise zaboleti,,... mnogo su se naduli...mnogoooo.. bas... ono sto su uradili protiv jadnih nemaca stvarno nema smisla... ali dobro... mozda su stvarno ubedljivo najbolji!!!???

DDD

pre 16 godina

Grci podizu formu iz utakmice u utakmicu. Ne bih se iznenadio da u zadnjm sekundama nekom ludom trojkom pobede favorizovane Spance i tako ni krivi ni duzni udju u finale...

Boris Lion

pre 16 godina

An epic win for the Hellenic NT An amazing 21-4 in the last 6.30' minutes gave to the Panagiotis Yiannakis the ticket to the top four teams in Europe.

Ole Ellas ole ole, Ellas ole ole, den stamato na tragoudo pote!
Ole Ellas ole ole, Ellas ole ole, den stamato na tragoudo pote!

Slobajson

pre 16 godina

Dugo nisam gledao gluplji kraj jedne kosarkaske utakmice!

Tokom citave utakmice Grci veoma slabi, Slovenci neuobicajeno dobri (doduse, nije bas neuobicajeno s obzirom na prethodne utakmice). I gle sad, na minut ipo do kraja, +14 i napad Slovenci gube utakmicu! Ja ne znam da li sam ikada video slucaj da nakon tri primljene, vezane trojke u poslednjem minutu (Slovenija) trener ne trazi tajm-aut??! A ima ih! Tek na 5-6 sekundi do kraja i -1 vrli trener Slovenije uzima ODLUCUJUCI tajm-aut (kao da postavi poslednji napad...) i tu nastaje za**bancija dana - Lakovic prima loptu (naravno, ruke i noge su se oduzele a um pomutio) i... pali je sa jedno 7-8 metara preko coveka od 2,05 a dvojka je bila sasvim dovoljna, ili MAKAR pokusaj prodora. Dzaba. Falio im je Bodiroga!

Dakle, PO KO ZNA KOJI PUT Slovenija gubi na isti nacin (slicno se dogadjalo i na prethodnim prvenstvima).

Steta! A bas mi je zao zbog Nesterovica i Dragica...

mala

pre 16 godina

u beogradu tada kada ste izgubili rekoh nema veze,sazrece te za dve godine i bicete sigurno u vrhu.Vidoh tada veliki potencijal u vama, a vi izgubiste od onih nesrecnika grka kao prvenci. I sada posle prespavane noci jos uvek ne mogu da verujem kako vam je to uspelo rodjaci???

Gentleman

pre 16 godina

@Miki
Da, da ... i ja sam se smejao sinoć kada je rekao ajde da ubacimo i Grčku na Balkan da bi imali jednog predstavnika u polufinalu,
. Baš sam se iznenadio da neki čovek koji je toliko proputovao zahvaljujući košarci a da ne zna takve stvari. Sramota!!

Bler

pre 16 godina

Bas mi je zao Slovenije. Ona je trebala dobiti ovu utakmicu ali VELIKA sreca grka na kraju (pomalo i neiskustvo slovenaca) odlucila je. Slovenija je zasluzila finale...

Небојша

pre 16 godina

Било ми је заиста жао Словенаца који су приказали једну одличну игру током овог првенства. За разлику од Хрвата који су силовали шутеве за три током целог првенства Словенци су скоро у свакој утакмици држали час кошарке укључујући и ову све до последњег минута. Жао ми је и због Раше Нестеровића који је врхунски центар.
Грци су се на веома фуњарски начин провукли, као и против Израела, као и против нас, као и против Хрвата. Биће лак залогај за Шпанце.

Zmajchek-podvuceno zutim

pre 16 godina

Pa jel' moguce izgubiti ovako utakmicu?? Svaki napad da su drzali loptu po 24 sekunde pa da loptu bace u aut 6x24=148sekunde!Skocite u Dravu!

REALNI BOSANAC

pre 16 godina

i upitaj te se zasto nam bisva juga nije bila prvak evrope u fudbalu a bili bijeli brazilci u evropi imali toliko igraca nije ni cak imo ni brazil taki sastava ali ali taki asova nemogu od tuge da pricam

Dusan

pre 16 godina

Gledam i ne verujem. Prvo Nole protiv Federera, sad Slovenci protiv Grcke. Jako mi je zao Slevenaca, ali kako objasniti toliko izgubljenih lopti u poslednja dva minuta. Grci gube, jure po terenu, udvajaju, potrebno je samo @otkriti@ koji od slovenackih igarca je nepokriven i lagano spustiti loptu u obruc. Strah od pobede. Yao mi je kao da sam i sam Slovenac.

Machor

pre 16 godina

Vrbica Stefanov,Dragic, Planinic,Teodosic, Nesterovic, a za jos par godina Klobucar, Aleksandrov.....mozda je nostalgija al bi mishevi nazad u rupu i znalo bi se ko kolo vodi.....

Nenad

pre 16 godina

Grčka se ponovo provukla! Šteta! Slovenija je ovaj put imala jednostavno loš trenutak kao i Litvanija juče protiv Hrvatske (nadao sam se da će razlika biti veća).

Hm

pre 16 godina

Em sto Grci igraju ubedljivo najgoru kosarku, em imaju srece vise nego pameti. Nadam se da ce ih Spanci bar s 20 razlike odrati... Ne podnosim Spance, ali brate ovi Grci nemaju pojma o kosarci. Isto kao i ono s fudbalom kada su bili prvaci Europe, a non-stop igrali bunker i onda 'skrumpiraju' neki pogodak iz kontre. Je da sreca prati hrabre, ali oni i u fudbalu i u kosarci uniste igru...

urbanBG-PDX

pre 16 godina

Ovaj komentar o Sarencu me je bas nasmejao. Sareni je bio dobar, u losoj konkurenciji najbolji nas komentator.
Sticajem okolnosti sam 2 godine van zemlje, a zivo me zanima kakvi su nam sada komentatori. Ima li iko da valja ili je ostala ona stara ekipa?
Osim Ilije Kovacica i stare ekipe sa BK TV svi ostali su vise nervirali gledaoce nego sto su imali pametnih komentara.

marko

pre 16 godina

Gledao sam zavrsetak obe utakmice. Pa ono je smejurija. Kvalitet nula, zar je moguce da cetiri ekipe ne mogu da organuziju napad preko dva minuta. Sve neki haos, jurnjava, nerezonski sutevi,individualne akcije (kroz meso), ne razumem. Izgleda NBA ubija polako onu dobru evropsku kosarku.

Milanche

pre 16 godina

HAhaaaaaaaaaa....Milicic sindrom...pritisak to je pritisak... ja mislim da novinarima ozbiljno treba skrenuti paznju....Ovo sto oni rade je prevrsilo svaku meru!!!

dragoon

pre 16 godina

Jos jedan dokaz da se genetika jednog naroda i njegov karakter savrseno ogleda u sportu. Nemam nameru nikog da vredjam, ali: Hvala ti, Boze, sto nisam Slovenac!

realni bosanac

pre 16 godina

stariji sam covijek ali ovo je za gigisove knjigu,da krenem redom od bosne dali se bosna mogla plasirati u spaniju jeste ali je savez prodo bolje da odu izrael , nije jaka bosna ali vazno je otici, vi komsije mogli ste do polufinala da ste uzeli igrace iz domace lige vas klupski klubovi uspjevaju uvijek u polufinalu uleba itd ali savez je tu , hrvatska 4 utakmice zaredom gubiti i sutra ce izgubiti od fracuske mora parker i eva u kinu , savez , slovenija za 1 min dali im 10 koseva gdje to ima samo u kuripranim zemljama sto je balkan, vi komsije bicete prvaci evrope svijeta ako uzmete trenere dobre i one igrace sto su sve osvojili sto se moglo osvojiti , i u fudbalu ista nam je slika samo mafija radi svoje , znatel sta su igraci bosne posle poraza od izraela pjevali u slacionici niko nije normalan uzeli pare, jestel citala mozda onog egleza sto je kjigu napiso o sportistima jugoslavije , dok mafija vodi necemo mi nigdje bolan vi komsije imate toliko strucnjaka u fudbalu, vama spanac a za onog terzica nikad nisam cuo , sekularac milutinovic boskov vasovic dajic itd, a u bosni u savezu fudbalskom sjede bivsi novinari itd , od toliki imena novinari mafija crna ruka pozdrav iz bosne i hercegovine

mail

pre 16 godina

Strasno. Za Grke od 95 mislim sve najgore (naravno da sam u manjini, ali to je generalno problem pametnijih). Kada su postali prvaci na nasem terenu i cela hala navijala za njih to je bilo strasno. Da smo mi tada, sve utakmice igrali u Areni, oni bi jos slovili za drugorazrednu ekipu (kako Rusi u odbojci, igraju non stop u Moskvi, a mi malecki, nasli smo da igramo po nekim zabitima (nista ruzno ne mislim) najvaznije utakmice, kada se prvenstvo odrzava kod nas)). Jos jednom je pobedio moj neprijatelj, Grcka. To sto smo generalno zaboravan narod, kostace nas jos mnogo puta. Iskreno patim sa Slovencima.

hrvat_opći

pre 16 godina

Svi ovi što prizivaju ex-yu repku trebali bi malo razmisliti, jest da je teško, ali zato smo tu di jesmo.
Uglavnom, koji vam je klinac, pa najveće uspjehe ste postigli nakon raspada, tj. više ste naslova osvojili u 10 godina nego svi skupa u 45! A zašto je tomu tako, što mislite, možda smo se voljeli i kad smo igrali skupa, moš si mislit!

nesterovic

pre 16 godina

kosarkasi gimnazije bezigrad bi sacuvali prednost od 12 poena do kraja, a ovi... nemam reci. sta im je pipan pricao samo bog zna.. u onih 7 poslednjih sekundi mogli su uradit nesto, prodor, a ne sutirat za tri. od junaka do bedaka, kazu u sloveniji

haylee

pre 16 godina

eh daje stare juge ne bi nam se svi ovi europljani ovako. sa sportskog i svakog stanovista, raspad te drzave je bio komplet promasaj. I Iggy Pop se slaze...

janis

pre 16 godina

bas smo srecni sto smo u polufinale i opet dokazali smo da grcko srce, skromnost i vera u sebi moze da ucini velike stvari u zivotu..zao mi je sto srbija nije u polufinale..

Vucko

pre 16 godina

Kakva utakmica brate! Bravo braco Grci, Papalukas je ponovo dokazao da je veliki ne igrac nego vojnik, najbolji kada je najpotrebnije. Svim srcem cu navijati za vas protiv Spanaca. A inace ova utakmica mnogo podseca na finale kupa Zvezda-Fmp pre nekoliko godina.

SmiljaPfc

pre 16 godina

Jugosloveni,umro vam je tito odavno!Dosta bre vise tog spajanja!Aj da se udruzimo nekako sa finskom,da nam daju nokije a mi njima kosarkase.
A da.Crni slovenci,ovo je umetnost izgubiti :)
Sareni,i grcka je na balkanu,htela to ili ne,za slovence je vec pitanje.Geografski jesu na balkanu,al samo su Srbi balkanci :)

Tixi

pre 16 godina

Čudno je da niko nije primetio da velike zasluge u porazu Slovenije ima i sudijska trojka. Nesporno!
Dobro, mnogi će reći da ako ispustiš toliku prednost sam si kriv, ali da li je baš tako?
Poslednjih pet minuta utakmice Slovenci su potpuno pali, ali nekoliko sudijskih odluka je bilo i više nego smešno.
Moje je mišljenje da su se sudije izgubile, kao da su se prepali velikog blama aktuelnog prvaka Evrope, pa ajd' da im malo pripomognu. A ono mic po mic i Grci ni krivi ni dužni ih stigoše i prestigoše.
Nisam u pravu? Pogledajte dve lične u napadu suđene Slovencima, onda jedan čist faul u napadu Papalukasa, pa neviđene "korake" Spanulisa, kao i još nekoliko ne sumnjivih, nego smešnih odluka. Pa svaki kontakt u odbrani Grka nad Slovencem u zadnjih pet minuta nije sviran!
Ovo sve pokazuje da Grci i dalje uživaju privilegije prvaka Evrope, a što se videlo donekle i po suđenju na utakmici protiv nas. Nije ovo jedina utakmica gde se loše sudilo. Pogledajte kako se sudi domaćinu. U nekim situacijama živa smejurija!
U svemi je najveći krivac FIBA, koja stalno ima probleme lošeg suđenja na velikim takmičenjima, sa kojim se ni ove godine nije izborila. Zaključak je vrlo jasan: pare! Ko ima pare ima sve!
I dok naša država i celokupna košarkaška struktura se bude odnosila prema ovom sportu onako kako se odnosi poslednje 2-3 godine, nas neće biti nigde u seniorskim konkurencijama. Ne može samao jedan Vojin Đorđević i "Sinalco" da budu glavni izvor finansiranja košarke u Srbiji (svaka mu čast za sve što je i do sada uradio)!

Bata

pre 16 godina

Ljudi, moram da kazem da sam uzivao gledajuci mec Slovenija - Grcka jer je do kraja bio napet, a i pobedio je tim za koga sam navijao. Na zalost, lep utisak mi je pokvario Slobodan Sarenac svojim nepoznavanjem elementarne geografije. Naime, covek je stalno insistirao na tome da ce, ukoliko Slovenija pobedi, ipak jedan tim sa Balkana ucestvovati u polufinalu. Vrhunac je dostigao svojom salom izrecenom na kraju utakmice, kada je Grcka pobedila. Tada je rekao da ce Balkan imati jednog predstavnika smao ako Grke ubedimo da su sa Balkana. Neverovatno. Ako ne poznaje geografiju, mogao se bar setiti balkanskih igara na kojima redovno ucestvuje i Grcka. A ucestvuje stoga sto je ona jezgro Balkana. Uz Bugarsku, Albaniju, Makedoniju, Crnu Goru i BiH, ona je jedna od 6 drzava koje su celom svojom teritorijom na Balkanu. Da podsetim na definicuju koja se uci jos u 4. razredu osnovne skole: priblizne granice Balkanskog poluostrva su Sava (od izvora do usca) i Dunav (od usca Save do usca Dunava u Crno more) na severu, Crno, Mramorno i Egejsko more na istoku i jugoistoku, Sredozemno more na jugu, a Jonso i Jadransko more na jugozapadu i zapadu. U skladu s tim, u balkanske zemlje spadaju Slovenija (juzno od Save, ukljucujuci slovenacko primorje), Hrvatska (juzno od Save, tj. Istra, cela Dalmacija, Lika, Banija, Kordun, ukljucujuci i deo Zagreba, juzno od Save), Bosna i Hercegovina (cela), Srbija (juzno od Save i Dunava, tj. sve izuzev Vojvodine), Crna Gora (cela), Albanija (cela), Grcka (cela), Bugarska (cela), Rumunija (teritorije istocno i juzno od Dunava, tj. Severna Dobrudza sa gl. gradom Konstancom). Striktno postujuci definiciju poluostrva, cak bi i delovi Italije (oko Trsta) i Madjarske (deo Baranje, oko Mohaca) pripadali Balkanu, ali se Italija i Madjarska ipak ne racunaju u balkanske zemlje jer je rec o malim teritorijama. Eto, toliko o Balkanu. Nadam se da ce ovo Slobodan Sarenac procitati jer ako i dalje bude na slican nacin pricao o Balkanu to ce biti bruka i za njega i za RTS.

Zorz Vea

pre 16 godina

Iako je celo EP sada marginalno za mene,moram da kazem da mi je drago sto je Grcka prosla,a najbolje njihovu igru opisuje jedan transparent sa tribina tipa "...Greece has a basketBALLS!!!"!!!

Nenad

pre 16 godina

Grčka se ponovo provukla! Šteta! Slovenija je ovaj put imala jednostavno loš trenutak kao i Litvanija juče protiv Hrvatske (nadao sam se da će razlika biti veća).

Hm

pre 16 godina

Em sto Grci igraju ubedljivo najgoru kosarku, em imaju srece vise nego pameti. Nadam se da ce ih Spanci bar s 20 razlike odrati... Ne podnosim Spance, ali brate ovi Grci nemaju pojma o kosarci. Isto kao i ono s fudbalom kada su bili prvaci Europe, a non-stop igrali bunker i onda 'skrumpiraju' neki pogodak iz kontre. Je da sreca prati hrabre, ali oni i u fudbalu i u kosarci uniste igru...

Igor

pre 16 godina

Ne mogu da verujem da su ovu utakmicu izgubili,jako lose,sav onaj rad pre toga za nista na kraju a mogli su u polufinale,pratio sam utakmicu i nisam mogao da verujem.Eto toliko..

Bler

pre 16 godina

Bas mi je zao Slovenije. Ona je trebala dobiti ovu utakmicu ali VELIKA sreca grka na kraju (pomalo i neiskustvo slovenaca) odlucila je. Slovenija je zasluzila finale...

Небојша

pre 16 godina

Било ми је заиста жао Словенаца који су приказали једну одличну игру током овог првенства. За разлику од Хрвата који су силовали шутеве за три током целог првенства Словенци су скоро у свакој утакмици држали час кошарке укључујући и ову све до последњег минута. Жао ми је и због Раше Нестеровића који је врхунски центар.
Грци су се на веома фуњарски начин провукли, као и против Израела, као и против нас, као и против Хрвата. Биће лак залогај за Шпанце.

Milanche

pre 16 godina

Ja se samo nadam da postoji neko od ove 4 ekipe ko moze da zaustavi Spance,...To bi mi bila nevidjena zelja... Ja se nada mvec grci da ce to da urade sutra, ...najvise bih voleo da to urade litvanci u finalu ako je moguce jer ce ih to najvise zaboleti,,... mnogo su se naduli...mnogoooo.. bas... ono sto su uradili protiv jadnih nemaca stvarno nema smisla... ali dobro... mozda su stvarno ubedljivo najbolji!!!???

Zmajchek-podvuceno zutim

pre 16 godina

Pa jel' moguce izgubiti ovako utakmicu?? Svaki napad da su drzali loptu po 24 sekunde pa da loptu bace u aut 6x24=148sekunde!Skocite u Dravu!

DDD

pre 16 godina

Grci podizu formu iz utakmice u utakmicu. Ne bih se iznenadio da u zadnjm sekundama nekom ludom trojkom pobede favorizovane Spance i tako ni krivi ni duzni udju u finale...

coach

pre 16 godina

Nazalost sto nas nema u daljem takmicenju,ali definitivno najkvalitetnije evropsko prventstvo od 1995!Samo one sujetne,vk strucnjake u kss najuriti na Island neka treniraju gejzire.

urbanBG-PDX

pre 16 godina

Ovaj komentar o Sarencu me je bas nasmejao. Sareni je bio dobar, u losoj konkurenciji najbolji nas komentator.
Sticajem okolnosti sam 2 godine van zemlje, a zivo me zanima kakvi su nam sada komentatori. Ima li iko da valja ili je ostala ona stara ekipa?
Osim Ilije Kovacica i stare ekipe sa BK TV svi ostali su vise nervirali gledaoce nego sto su imali pametnih komentara.

Boris Lion

pre 16 godina

An epic win for the Hellenic NT An amazing 21-4 in the last 6.30' minutes gave to the Panagiotis Yiannakis the ticket to the top four teams in Europe.

Ole Ellas ole ole, Ellas ole ole, den stamato na tragoudo pote!
Ole Ellas ole ole, Ellas ole ole, den stamato na tragoudo pote!

REALNI BOSANAC

pre 16 godina

i upitaj te se zasto nam bisva juga nije bila prvak evrope u fudbalu a bili bijeli brazilci u evropi imali toliko igraca nije ni cak imo ni brazil taki sastava ali ali taki asova nemogu od tuge da pricam

Slobajson

pre 16 godina

Dugo nisam gledao gluplji kraj jedne kosarkaske utakmice!

Tokom citave utakmice Grci veoma slabi, Slovenci neuobicajeno dobri (doduse, nije bas neuobicajeno s obzirom na prethodne utakmice). I gle sad, na minut ipo do kraja, +14 i napad Slovenci gube utakmicu! Ja ne znam da li sam ikada video slucaj da nakon tri primljene, vezane trojke u poslednjem minutu (Slovenija) trener ne trazi tajm-aut??! A ima ih! Tek na 5-6 sekundi do kraja i -1 vrli trener Slovenije uzima ODLUCUJUCI tajm-aut (kao da postavi poslednji napad...) i tu nastaje za**bancija dana - Lakovic prima loptu (naravno, ruke i noge su se oduzele a um pomutio) i... pali je sa jedno 7-8 metara preko coveka od 2,05 a dvojka je bila sasvim dovoljna, ili MAKAR pokusaj prodora. Dzaba. Falio im je Bodiroga!

Dakle, PO KO ZNA KOJI PUT Slovenija gubi na isti nacin (slicno se dogadjalo i na prethodnim prvenstvima).

Steta! A bas mi je zao zbog Nesterovica i Dragica...

Kinez

pre 16 godina

Ne znam zasto tokom prenosa ni jednom nije pohvaljeno srce Sampiona koje ocigledno imaju grcki kosarkasi. Pogledajte unazad, sve neiszvesne utakmice na ovom Sampionatu (Srbija, Hrvatska i Slovenija)dobili su Grci, i verovatno ne slucajno bas protiv ex-yu.

A kritike na racun Papalukasa, od strane Sarenca i Loncara - Sta reci? Da li vredi onolike pare?
Vredi. Pogledajte ucinak u zadnjih 5 minuta - dva tir prodora, dve tri ukradene lopte, trojka u presudnim momentima... To mogu samo veliki igraci.

Bob the builder

pre 16 godina

Jako mi je zao Slovenaca. Navijao sam svim srcem za zmajceke. Njihov poraz je sportska nepravda, ali... desava se to svima. Bravo i za Grke.

mala

pre 16 godina

u beogradu tada kada ste izgubili rekoh nema veze,sazrece te za dve godine i bicete sigurno u vrhu.Vidoh tada veliki potencijal u vama, a vi izgubiste od onih nesrecnika grka kao prvenci. I sada posle prespavane noci jos uvek ne mogu da verujem kako vam je to uspelo rodjaci???

hristos

pre 16 godina

Neverovatan preokret,nezabelezen u istoriji Evropskih prvenstava!35 minuta su Slovenci bili bolji rival i onda......Evropski prvak krenuo.4'58" pre kraja vodili 58-42 i svi mi ovde u Grckoj mislili da je doso kraj.Medjutim,grcko srce,odlucnost,fantasticna odbrana(7 kradje lopte za 5min!!)i nesporan kvalitet nasih reprezentativaca napravise cudo!!Vamos Hellas,nisi ti dzabe EVROPSKI PRVAK I SVETSKI VICEPRVAK!P.S.Teo Papalukas sinoc,jos jednom,dokazao zbog cega je 2 godine za redom najbolji igrac Evrope.Dokazace i veceras!

Dusan

pre 16 godina

Gledam i ne verujem. Prvo Nole protiv Federera, sad Slovenci protiv Grcke. Jako mi je zao Slevenaca, ali kako objasniti toliko izgubljenih lopti u poslednja dva minuta. Grci gube, jure po terenu, udvajaju, potrebno je samo @otkriti@ koji od slovenackih igarca je nepokriven i lagano spustiti loptu u obruc. Strah od pobede. Yao mi je kao da sam i sam Slovenac.

marko

pre 16 godina

Gledao sam zavrsetak obe utakmice. Pa ono je smejurija. Kvalitet nula, zar je moguce da cetiri ekipe ne mogu da organuziju napad preko dva minuta. Sve neki haos, jurnjava, nerezonski sutevi,individualne akcije (kroz meso), ne razumem. Izgleda NBA ubija polako onu dobru evropsku kosarku.

Gentleman

pre 16 godina

@Miki
Da, da ... i ja sam se smejao sinoć kada je rekao ajde da ubacimo i Grčku na Balkan da bi imali jednog predstavnika u polufinalu,
. Baš sam se iznenadio da neki čovek koji je toliko proputovao zahvaljujući košarci a da ne zna takve stvari. Sramota!!

Machor

pre 16 godina

Vrbica Stefanov,Dragic, Planinic,Teodosic, Nesterovic, a za jos par godina Klobucar, Aleksandrov.....mozda je nostalgija al bi mishevi nazad u rupu i znalo bi se ko kolo vodi.....

Milanche

pre 16 godina

HAhaaaaaaaaaa....Milicic sindrom...pritisak to je pritisak... ja mislim da novinarima ozbiljno treba skrenuti paznju....Ovo sto oni rade je prevrsilo svaku meru!!!