Papalukas: "Voleo bih da stalno branim titule!"

Teodoros Papalukas odigrao je možda i svoje najlošije partije u poslednjih pet sezona u prvom delu Evropskog šampionata u Španiji. Prema njegovim rečima, takve stvari se dešavaju, ali one nisu bitne ukoliko ekipa pobeđuje – to je ono što se računa. On želi da ekipa odigra kvalitetnije i da pokuša da odbrani zlato iz Beograda.

Izvor: Ilija Kovaèiæ

Petak, 07.09.2007.

12:19

Default images

Imali ste veoma loš start. Grupa je bila izuzetno teška, a vi ste zabeležili dve mršave pobede i jedan poraz?

“Nešto tako smo očekivali. Znali smo da će i Rusija i Srbija i Izrael prikazati maksimum protiv nas. Sva tri tima su se izuzetno borila. Takve stvari su nam se dešavale i ranije. Mi uvek igramo mnogo bolje u nastavku prvenstva, nego u prvoj fazi.”

Veoma je teško nositi breme branioca šampionske titule?

“Ne znam da li je teško ili nije, ali znam da je osećaj fantastičan, specijalan. Prava istina je da to breme obožavam i voleo bih da ga nosim i posle ovog prvenstva.”

Došao je na red i meč protiv Španije?

“U ovoj drugoj fazi moramo da pronađemo našu igru. Nije toliko bitno da li ćemo u četvrtfinale proći kao prvi ili kao treći.”

Kako vam izgleda ekipa Pepua Sančesa. Šta možete reći o Španiji?

“To je veoma kvalitetan tim, sastavljen od najboljih igrača Evrope i NBA. Oni igraju pred domaćom publikom i igraju sjajnu košarku. Verujem da su jedni od glavnih favorita za zlatnu medalju.”

Da li planirate osvetu za poraz u finalu Svetskog šampionata u Japanu prošle godine?

“Reč osveta je prejaka. Ona ne postoji u sportu i mi je ne volimo previše.”

Na prvenstvu još uvek niste prikazali vašu prepoznatljivu igru. Da li to čuvate za kasnije?

“Za mene je uvek najbitnije da moj tim pobeđuje, ne zanima ne da li ja igram dobro ili loše. Ako igrate dobro, to je najbolji mogući osećaj, ali je strašno loše ako vi igrate odlično, a vaš tim na kraju izgubi.“

Za Grčku u Španiji je obaveza da stigne do medalje?

“Naša obaveza je uvek da razmišljamo o narednom meču. To je u ovom slučaju Španija. Ništa više. Uvek je najbitnije fokusirati se na narednu obavezu, a ne preskakati ili klasificirati ih.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: