Supermen Dirk u finalu EP

Izvor: B92

Subota, 24.09.2005.

23:14

Default images

Košarkaška rešprezentacija Nemačke plasirala se drugi put u istoriji u finale Evropskog prvenstva.

Nemci su u Beogradskoj areni pobedili selekciju Španije 74:73 (16:23, 18:12, 20:22, 20:16) i za zlato će se boriti sa nacionalnim timom Grčke.

Pobedu je Nemcima doneo ubedljivo najbolji igrač kontinenta Dirk Novicki, koji je uz 27 poena zabeležio 7 skokova i 3 asistencije. Ostali igrači tima ostali su na jednocifrenom učinku.

U španskom timu Huan Karlos Navaro takođe je završio meč sa 27 poena, Fran Vaskes je postigao 15, a Kalderon dodao 10 pogodaka.

Novicki je u ključnim trenucima bio nepogrešiv u šutu, ali je pri svakom udvajanju dodavao otvorenim saigračima, koji su takođe bili precizni i napravili veliko iznenađenje.

Odlučila je serija Nemaca 14-0 na kraju treće i početku četvrte četvrtine, kada su od minus pet otišli u devet poena prednosti. U finišu su Španci (ponovo uz pomoć sudija u prelomnim trenucima) uspeli da od sedam poena zaostatka (dva minuta pred kraj) povedu 15 sekundi pre sirene, ali je Novicki pogodio iz kontakta za konačno vođstvo, pre Kalderonovog promašaja u poslednjoj sekundi.

Kao i većina prethodnih mečeva u Beogradskoj areni, ni ovoga puta nije pokazana kvalitetna igra, bar u prvih 25 minuta. Španci su tokom većeg dela meča bili u vođstvu, ali kada god bi razlika prešla pet poena, odgovornost bi preuzimao neverovatni Novicki.

Najbolji španski igrač na ovom šampionatu Huan Karlos Navaro dugo je pokušavao da “namesti ruku”, a poslednji od njegovih 27 poena mogli su da donesu Španiji finale, da je odbrana odradila posao na Novickom.

Statistika sa meča

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: