Nova vest
Košarka

Sreda, 21.09.2005.

01:39

www.katarza.com

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dobrodošli u muzej košarke, zemlju u kojoj je nekada ovaj sport smatran za kolektivni, ali već treću godinu ima sve karakteristike individualnog. Rezultat koji je ostvaren, više je nego realan, ali se nas par miliona žešće ložilo da ćemo opet pevati pesmu, nekada poznatiju kao himnu u nedeljno veče. Ekipa bez lidera na terenu, u svlačionici, na splavovima, u avionima, busevima, ekipa u kojoj polovina igrača nema osnovnu međusobnu komunikaciju, a trener to toleriše, ekipa sa puno opakih pojedinaca, ali bez mirisa, boje i ukusa, nema šta da traži ni na Partizanskoj olimpijadi u Srbinju (ex Foči), a kamoli na tako velikom takmičenju.

Odgovornost je u Srbiji već decenijama strana reč sa 11 slova. Sad bi je se verovatno i Vujaklija odrekao. Lično sam prisustvovao, kada je posle eliminacije Holandije od Italije u polufinalu EURA 2000, Rajkard podneo ostavku. Ne treba da podsećam, gde je trenutno Frank Rajkard. Ali sam lično video i kako su se Sani i Đora čvrsto držali na selektorskim pozicijama. U ovom slučaju sam siguran da će biti voljnih odlazaka aktera debakla, što nekih sa parketa, što nekih sa klupe. Siguran sam i da nema nemoralnih koji su spremni da se ogluše na ovaj moralni čin, kao dva pomenuta fudbalska radnika.

Ne treba živeti u iluziji, jer nema više ni Saleta, ni Divca, Paspalja i ostalih predstavnika one šmekerske generacije koja je savršeno ujedinila taj šarm i košarkaško znanje i godinama uspevala da hara planetom. Nama je jednostavno morao da se desi „Gurban Gurbanov“ i u basketu. Međutim, ne treba ni očajavati. Ne zaboravite klince koji su letos maznuli silne medalje među kojima i evropsko zlato. Oni su svakako zaslužili da prvi uđu u Arenu. A ovi luzeri bi mogli da iskoriste ovu agoniju, pa da progovore među sobom, kupe kartu za završnicu Eurobasketa i zajedno sa svojom nacijom gledaju bolje od sebe.

www.katarza.com/nema_druge

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve