Nova vest
Ekipni sportovi

Petak, 14.10.2011.

10:09

Srbija počinje kvalifikacije za SP

Reprezentacija Srbije u ragbiju 13 predstojećeg vikenda počinje učešće u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2013, koje će biti održano u Engleskoj i Velsu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na startu kvalifikacija naš nacionalni tim u nedelju gostuje u Tripoliju, selekciji Libana od 13 časova, a potom će 23. oktobra na stadionu Milicionara u Makišu dočekati Italiju, odnosno 29. oktobra Rusiju. Pobednik kavlifikacione grupe plasiraće se u Grupu C na Svetskom prvenstvu.

Srpske ragbiste očekuje veoma težak zadatak pogotovu u prve dve utakmice jer će ima rivali biti ekipe koje u svom sastavu imaju neke od najboljih svetskih igrača, sa bogatim iskustvom igranju u australijskom NRL ili engleskoj Superligi.

Veliku pomoć u borbi za odlazak na Svetsko prvenstvo ’orlovi’ će imati u Liju Kruksu, legendi ragbija 13, koji na preporuku Međunarodne ragbi liga federacije (RLIF) ponovo obavlja ulogu specijalnog savetnika u stručnom štabu naše ekipe. Takođe, Srbija će u predstojećim kvalifikacijama biti jača za trojicu stranaca poreklom sa ovih prostora – iz Engleske su stigli Ilija Radan i Ostin Novaković, odnosno iz Australije Adam Nedić. Uz to, očekuje se dolazak i Sonija Radovanovića, našeg internacionalca koji igra u francuskom Leskur Albižu.

Očekuju nas tri veoma teške utakmice, pogotovu prve dve gde se sastajemo sa Libanom i Italijom. U pitanju su selekcije koji imaju dosta iskusnije igrače, mahom profesionalce i to one koji igraju u najjačim svetskim ligama. Ovo je veliki ispit za nas, jer želimo da vidimo gde smo i šta smo uradili u poslednjih deset godina od kada smo obnovili tradiciju ragbija 13 na ovim prostorima koja datira još od pedesetih godina. Rezultatski našu šansu tražimo u poslednjoj utakmici protiv Rusije u borbi za sveslovenski kup Milana Kosanovića. Rusi su nas dobili u prethodne dve utakmice, ali mislim da smo sa pristiglim pojačanjima spremni da pred našom publikom ostvarimo pobedu“, rekao je selektor Srbije Marko Janković.

Za meč sa Libanom Janković je na put poveo 20 igrača među kojima je i kapiten Dalibor Vukanović, koji je zbog lakše povrede propustio pripremni susret sa Ukrajinom.

Spisak reprezentativaca: Ivan Šušnjara, Vladan Kikanović, Aleksandar Aleksić, Marko Milenković, Nebojša Živanović, Adam Nedić, Dalibor Vukanović, Ilija Radan, Zoran Pešić, Danilo Delić, Stefan Nedeljković, Milos Ćalić, Soni Radovanović, Osten Novaković, Dejan Lukenić, Lazar Živković, Nikša Unković, Slaviša Zekić, Milan Šušnjara, Mirko Božović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve