Nova vest
Ekipni sportovi

Četvrtak, 14.09.2006.

17:18

Vozi bre!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Stara Kalemegdanska tvrđava na obodu srpske prestonice Beograda ugostiće u petak i subotu prvo međunarodno biciklističko takmičenje u slopestyle-u (niz padinu) u ovom delu sveta.

Prvi Red Bull Vozi bre, održan 2005. bio je vremensko iskušenje, trka na nizbrdici, a neki od učesnika su se čak i previse zabavljali dok su rizično vozili i izvodili akrobacije. Arhitektura tvrdjave – kule, zidine i razni nivoi – je kao stvorena za trku, ali za trku u slobodnom stilu, ili slobodnu vožnju, ako je zelite tako nazvati.

I odluka je pala – 2006  Red Bull Vozi bre bice voznja niz padinu! Mešavina urbanog, prašine i visokih padina. Vozači  se trude da dobiju poene za težinu zadatka, izvođenje, kreativnost, stil, varijacije ... 

25 vozača iz celog sveta pozvano je da dokaže svoje veštine. Listu je sastavio Tarek Rasouli&rasoulution i ona će se sastojati od najpoznatijih evropskih imena u slobodnoj vožnji. Tarekova rasoulution ekipa je konsultant u organizaciji ovog dogadjaja, a samu trku je dizajnirao tim iz Mellowpark-a, iz Berlina. Start je na kuli i ukljućuje skok na brdu od zemlje, seriju padova i deo na ulici.

Specijalno za ovu priliku Kalemegdanska trvđava prilagodiće se potrebama takmičenja. Izgrađene su posebne rampe, skakaonice...

Od utorka do četvrtka uveče biće napravljena staza neophodna za ovo takmičenje.

Ove sezone vozilo su u Nirnbergu i Kataniji gde je prisustvovalo 50 000 ljudi. Na adresi www.redbulldistrictride.com mogu se videti fotografije sa tih takmičenja.

Petak 15. septembar je dan za vezbu, a subota 16. septembar dan za takmičenje sa 8 takmičara koji su prošli 2 kvalifikacione trke i koji kasno popodne učestvuju u viteškom turniru. Ovom prilikom primenjivaće se sistem eliminacije – vozači će učestvovati u dvoboju da bi ubedili sudije koji od njih dvojice zasluzuje da prodje u sledeći krug. Finalni (borba za 1. i 2. mesto) i utešno finalni dvoboji (3. i 4. mesto) sastojaće se od dve trke.

Premija će biti podeljena između 8 vozača i iznosiće 8500 EUR, od kojih 4000 ide pobedniku.

Trening je u petak od 10 časova a trka u subotu od 16 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve