Nova vest
Ekipni sportovi

Petak, 27.01.2006.

18:27

Užice: Petrović i Subotić pobednici

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Atletičari Mirko Petrovic iz Užica i Ana Subotić iz Valjeva bili su najuspešniji na Svetosavskoj trci, koja je u petak održana na ulicama Valjeva.

Petrović je bio najbolji među seniorima na 5.000 metara, ispred Gorana Stojiljkovića iz Ćuprije i Sretena Ninkovića sa Uba.

Subotićeva je slavila na 3.000 metara, ispred Rumjane Panovske iz Bugarske i Jelene Stanković iz Niša.

Najveće iznenađenje bilo je odustajanje reprezentativke i višestruke šampionke Srbije i Crne Gore i Balkana, Azre Eminović iz Novog Pazara.

Eminovićeva je odustala pola kruga pre cilja slomljena žestokim tempom koji je nametnula Subotićeva, članica Javora iz Ivanjice.

Najveća konkurencija bila je kod seniora, gde su se iza pobednika plasirali, takođe reprezentativci SCG, Danijel Vukajlović (Užice), Darko Radomirović (Zubin Potok), Edin Zuković (Novi Pazar) i Milovan Trumbulović (Užice), kao i maratonci iz Bugarske i Madjarske.

Među juniorima, na 5.000 metara, najbolji je bio Ivan Marjanović iz Užica, ispred Senadina Plojovića iz Novog Pazara i Miloša Radovanovića iz Valjeva.

Najbolja juniorka na 3.000 metara bila je Tamara Marković iz Valjeva, koja je pobedila Milenu Stojičev iz Niša i Ivanu Ćebić (Crvena zvezda, Beograd).

U trci pripadnika Vojske srbije i Crne Gore (VSCG) na 2.000 metara prvo mesto osvojio je Dejan Popović iz Lađevaca, drugi je bio Nikola Simović (Vojna akademija, Beograd), a treći stariji vodnik Joviša Marković (Vojna akademija, Beograd).

Na 2.000 metara trčali su i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, a pobedio je Nebojša Milenković iz Kikinde, ispred valjevskih policajaca Nemanje Maletić i Vidan Krstić.

U 24 trke, od pionira do veterana, u muškoj i ženskoj konkurenciji, učestvovalo je oko 500 takmičara iz nekoliko gradova u Srbiji, te gostiju iz Madjarske i Bugarske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve