Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 20.06.2005.

20:23

Haraguči rekorder u devedesetpetoj

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šta je zajedničko Asafi Paulu sa Jamajke i Japancu Kozou Haragučiju?

Zvuči nelogično, ali I jedan i drugi svetski su rekordi na 100 metara. I dok je Asafa Pauel pre sedam dana na mitingu u Atini deonicu pretrčao za 9.77, Harugučiju je bilo potrebno 22 sekunde i četirti stotinke.

To je bilo više nego dovoljno za najbolji rezultat u konkurenciji trkača između 95 i 99 godina. Japanski sprinter je po završetku trke u Mijazakiju rekao da mu osnovna namera nije bila da za gotovo dve sekunde obori prethodni rekord Ervina Jaskulskog iz 99, već samo da stigne do cilja, a da ne padne i povredi se na klizavoj stazi. 

”Prvi put sam trčao po kiši. Mislio sam da ću pasti. Sebi sam govorio, nemoj pasti, nemoj pasti. Na kraju sam uspeo da stignem do cilja”.

Haraguči je počeo da se takmiči u 65. godini. Trenutno ih ima 95, a tajna njegovog uspeha su svakodnevne polučasovne šetnje, vežbe u bazenu, ishrana pirinčem i vožnja biciklom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve