Nova vest
Ekipni sportovi

Četvrtak, 24.10.2002.

13:17

Boris Beker osudjen na 2 godine uslovno

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Zemaljski sud u Minhenu osudio je danas nekadašnju tenisku zvezdu Borisa Bekera (34) na uslovnu zatvorsku kaznu od dve godine zbog utaje poreza.

Prema odluci suda, Beker je dužan da plati i novčanu kaznu u visini od 300.000 evra, a još  200.000 evra "mora" da uplati u humanitarne svrhe.

Tužilaštvo je zahtevalo kaznu od tri i po godine zatvora. Izmedju 1991. i 1993. godine Beker je izbegao da plati više miliona maraka poreza jer je formalno prijavio da je njegovo mesto boravka Monako, iako je zapravo stalno živeo u Minhenu.

Prema izveštajima medija, trostruki vimbldonski šampion je presudu saslušao "ozbiljnog i nepomičnog izraza lica". On i njegov advokat su saopštili da neće tražiti nikakvu reviziju procesa.

Na početku sudjenja Beker je priznao da je "napravio grešku" i da za to "mora da snosi posledice". Nedelju dana pre sudjenja on je u državnu kasu uplatio tri miliona evra. Time su, i prema navodima tužilaštva, njegove stare poreske obaveze izmirene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve