Nova vest
Ekipni sportovi

Četvrtak, 11.02.2016.

21:28

Kovačević: Lavovski smo se borili

Selektor Srbije Aca Kovačević smatra da je nedostatak koncentracije koštao tim poraza u polufinalu Evropskog prvenstva u Beogradu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Kovačević: Lavovski smo se borili
Foto: StarSport

Srbija je poražena od Rusije 3:2 posle produžetaka, pa će se u subotu (18:30h) boriti za bronzu sa slabijim iz duela Španije i Kazahstana.

"Momci su se lavovski borili, ali nažalost nisu mogli da budu koncentrisani do kraja. Veliki je uspeh što smo uopšte došli u situaciju da igramo ovakve utakmice, a učinićemo sve da osvojimo treće mesto. Motiv uvek imamo", rekao je Kovačević.

Srbija je prvi put igrala u polufinalu UEFA EURO, dok su se Rusi treći putu, a ukupno šesti put domogli finala turnira koji su osvojili 1999. godine.

"Publika je bila zadovoljna pokazanim, može da bude ponosan na ove momke. Da je neko pre prvenstva rekao da ćemo igrati polufinale, i to protiv Rusije, ravnopravno, mnogi ne bi verovali", kazao je Kovačević.

On je ocenio da je premor i premala rotacija u njegovoj ekipi uticala na igru u produžecima.

"To je problem, opteretili smo određeni broj igrača. Nismo imali igrača koji je imao svežinu u produžecima, da akcijama jedan na jedan dobije faul i penal sa 10 metara jer su Rusi imali pet prekršaja", naveo je selektor Srbije.

Kovačević je čestitao ruskom timu i poželeo mu sreću u finalu.

Na utakmici se povredio najbolji strelac Srbije Mladen Kocić, koji nije izdržao do kraja, a Kovačević je rekao da se nada da će igrač biti spreman za borbu za bronzanu medalju.

"On je bio pod tako velikim naporima da je dobio grčeve. Opterećenje je bilo toliko da nije mogao da nastavi utakmicu. Nadam se da će se oporaviti do subote", rekao je Kovačević.

Srbija će se za treće mesto boriti protiv poraženog u drugom polufinalnom duelu, u kom se sastaju Španija i Kazahstan.

Selektor futsal reprezentacije Rusije Sergej Skorovič rekao je da je najvažnije to što se njegova ekipa plasirala u finale Evropskog prvenstva.

"Ovo je prvi put za Srbiju da je u polufinalu i učiniće sve što je u njenoj moći da osvoji bronzanu medalju. Bilo je veoma, veoma teško. Najvažnije je da smo u finalu", rekao je Skorovič novinarima posle utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve