Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 22.01.2018.

00:13

Neuništivi Brejdi u osmom Superboulu!

Nju Ingland Petriotsi plasirali su se u finale NFL šampionata, popularni Superboul, deseti put u istoriji, a osmi u ovom veku.

Izvor: AK

Autor: AK

Neuništivi Brejdi u osmom Superboulu!
Foto: Getty images

Branilac titule je u finalu AFC konferencije savladao Džeksonvil Džeguarse 24:20, posle velikog preokreta u Bostonu.

Džegsi su odigrali fantastičan meč, nošeni raninbekom Leonardom Fornetom stigli do 20:10 početkom poslednjeg kvartala, a onda se probudio Tom Brejdi.

Po ko zna koji put je uz "asistenciju" trenera Bila Beličika sam preokrenuo situaciju na terenu te sa dva tačdaun pasa za Denija Amendolu u poslednjih devet minuta osmi put odveo Petse u SB!

Četrdesetogodišnji Brejdi je bacio 290 jardi, Amendola je skupio 84, a Brendin Kuks ravno 100. S druge strane, Džegsima nije pomoglo 293 jarde i TD Blejka Bortlesa.

Džegsi su dominirali trčanjem, osvojili 101 jard naspram tek 46 Petsa, ali je Bredi uspostavio dominaciju u poslednjem kvartalu u kojem je domaćin osvojio skoro 200 jardi.

Petsi su poveli 3:0 fild-golom Stivena Gostkovskog, a onda su dominaciju uspostavila najbolja odbrana lige što je dalo "krila" napadu Džegsa.

Razbili su domaćina u drugom kvartalu, poentirali su sa svih strana, prvo je Mercedes Luis uhvatio TD pas Bortlesa, a onda je Fornet istrčao prvi TD za preokret na 14:3.

Nju Ingland u život vraća Džejms Vajt TD trčanjem od jednog jarda minut pre kraja poluvremena, ali Fornet nastavlja da osvaja jarde u trećem periodu, a to u poene pretvara Džoš Lembo, fild-golovima sa 54 i 43 za 20:10.

Tada se konačno budi Brejdi i kreće u karakterističan pohod. Čim je "povezao" nekoliko pasova njegovi saigrači su se rastrčali, a odbrana Džegsa počela da greši.

Brejdi je iz akcije u akciju osvajao jarde, da bi na oko devet minuta pre kraja sa tri sjajna pasa u nizu omogućio Amendoli zaslužen TD posle sjajne igre u prethodnom delu meča.

Usledio je ključni napad Džegsa koji su morali da zadrže posed nad loptom u narednih 5-6 minuta da bi odbranili vođstvo i stigli do SB, ali je zakazalo njihovo najjače oružje.

Fornet više nije uspevao da probije defanzivnu liniju Petsa, a Jeldon nije imao rešenje iz drugog plana. Usledile su nove greške i Nju Ingland brzo stiže do novog poseda.

Brejdi nastavlja tamo gde je stao, baca za Vajta za 15 jardi, pa do Amendole za osam, a onda sam itrčava dva i dovodi svoj tim na sedam od end zone.

Vajt uspeva u narednoj akciji da istrči samo jedan jard, a onda opet na scenu stupa tandem Brejdi-Amendola koji hvata loptu na korak od aut linije i oduševljava Žilet stadion.

Džegsi su imali skoro tri minuta za povratak u život i novi preokret, Bortles ih je sa nekoliko dobrih pasova doveo na 40 jardi od end-zone, ali ga na drugom pokušaju za deset sekuje Van Noj i izbija loptu, ali Robinson spasava posed za goste.

Sedam izgubljenih jardi i žestoka odbrana Džegsa su obeshrabrila Bortlesa koji posle pasa od četiri jarda baca i nekompletan i stavlja tačku na meč.

U finalu NFC kasnije se sastaju Filadelfija Iglsi i Minesota Vajkingsi. Superboul LII na program je za dve nedelje u Mineapolisu.

Džeguarsi su ostali jedan od četiri tima (Hjuston Teksans, Klivlend Brauns, Detroit Lajons) koji nikad nisu igrali u SB.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d