Nova vest
Ekipni sportovi

Sreda, 10.02.2016.

21:40

Njutn kao Lombardi: Pokažite mi dobrog gubitnika

Kvoterbek Karolina Pantersa Kem Njutn odgovorio je kritičarima koji su ga napali što je izašao sa svoje konferencije za štampu posle poraza na Superboulu.

Izvor: JT

Autor: JT

Njutn kao Lombardi: Pokažite mi dobrog gubitnika
Getty Images

Njutn je jedan od igrača koji su obeležili sezonu u NFL ligi iza nas, ali na najvažnijoj utakmici sezone nije odigrao na očekivanom nivou, a njegovi Pantersi su poraženi od Denver Bronkosa sa 24:10.

Rekao sam da sam loš gubitnik. Ko voli da gubi? Pokažite mi dobrog gubitnika i ja ću vam pokazati gubitnika. Ovo nije takmičenje u popularnosti, ovde sam da igram fudbal za Panterse, gospodina Ričardsona, svoje saigrače i svoje navijače. Oni znaju kakav sam, da sve ostavljam na terenu. Postavio sam standard za sebe”, istakao je Njutn.

Njutn je na taj način citirao Vinsa Lombardija, čije ime nosi trofej koji se dodeljuje pobedniku Superboula. Lombardi je jednom prilikom rekao: “Pokažite mi dobrog gubitnika i ja ću vam pokazati gubitnika”.

Posle poraza od Bronkosa, Njutn je na pitanja davao kratke odgovore, u pojedinim trenucima je izgledalo kao da je u svom svetu i da uopšte ne sluša šta ga novinari pitaju. Tokom dva minuta, koliko je sedeo pred novinarima, dao je samo jedan smislen odgovor, a potom je samo ustao i napustio svoju konferenciju za štampu.

Tokom Superboula, Njutn je sekovan šest puta, imao je dva fambla i bacio je presečen pas. Utakmicu je završio sa 18 uspešnih pasova iz 41 pokušaja za 265 jardi, bez tačdauna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve