Nova vest
Ekipni sportovi

Četvrtak, 26.11.2015.

15:28

MVP bitka: Brejdi vs Njuton

Ostalo je još šest nedelja do kraja regularnog dela sezone NFL, a kao kandidati za igrača godine izdvojili su se Tom Brejdi i Kameron "Kem" Njuton.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

Karolina Pantersi igraju istorijsku sezonu, postali su tek 16. tim koji je krenuo sa 10-0, a najzaslužniji je svakako Njuton.

S druge strane, aktuelni šampioni Nju Ingland Petriotsi su takođe na 10-0, logično predvođeni Brejdijem.

Uključujući i prethodnu sezonu, Pantersi su u seriji od 14 pobeda, a pre tačno godinu dana njihov skor u NFL bio je 3-8-1.

Iako Njuton nije dominatan paser poput Brejdija, Pejtona Meninga ili Drua Brisa, jedan je od najproduktivnijih kvorterbekova u ligi.

Ono što ga čini favoritom za MVP nagradu je njegov značaj za napad Pantersa. On je direktno odgovoran sa 26 od 32 tačdauna svog tima ove sezone (Brejdi 27 od 36).

Osim što pasom razigrava svoje risivere, osvaja prostor i trčanjem pa je sa 382 jarde tek 35 iza raninbeka Sijetla Maršona Linča, jednog od najboljih u ligi.

Uz to, Njuton za razliku od prethodnih sezona impresionirao i svojim pametnim odlukama, pa ga u vezi sa tim počinju porediti upravo s Brejdijem.

Brejdi je daleko manje produktivan trčanjem ali je uz 25 tačdauna pasom uspeo i da istrči dva.

Poslednje dve nedelje nije delovao toliko ubedljivo, jer je imao nekoliko nekarakterističnih pasova koji su završavani ili intersepšnom ili skoro presecanjem.

Međutim, Brejdi je i dalje glavni uzrok nepobedivosti Petriotsa koji su rekorderi NFL-a ove sezone sa čak 25 različitih kombinacija u liniji ove sezone, što je uglavnom uzrokovano povredama.

Tako je Brejdi u poslednjem meču pasom pronalazio sedmoricu saigrača.

Panterse do kraja regularnog dela sezone očekuju dueli sa Dalasom, Nju Orleansom, Atlantom, NY Džajantsima, Atlantom i Tampa Bejom, dok Petsi igraju protiv Denvera, Filadelfije, Hjustona, Tenesija, NY Džetsa i Majamija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu