Nova vest
Ekipni sportovi

Sreda, 29.07.2015.

17:59

Brejdi: Nisam kriv, razočarao me NFL

Kvorterbek Nju Ingland Petriotsa Tom Brejdi razočaran je odlukom NFL koji mu je potvrdio suspenziju od četiri meča, ponovivši da nije uradio ništa loše.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

Brejdi je kažnjen jer je tokom istrage u vezi sa slučajem izduvanih loptu u finalu konferencije prošle sezone, utvrđeno da je znao za to, te uništio mobilni telefon kako ne bi bio otkriven.

"Razočaran sam odlukom NFL-a, nisam uradio ništa loše, niti bilo ko iz Petriotsa. Razočaran sam jer je uprkos višečasovnim svedočenjima u proteklih šest meseci suspenzija potvrđena konstatacijama "verovatno" i "uglavnom svestan", saopštio je Brejdi.

Petriotsi su navodno izduvali 11 od 12 lopti u meču sa Indijanapolis Koltsima, koji su dobili 45:7 i nakon toga osvojili Superboul protiv Sijetla.

"Činjenica je da niti sam ja, niti neko ko je zadužen za opremu, nije uradio nešto za šta smo optuženi. Odbacili su moje svedočenje, razočaran sam što je smatrano nepouzdanim. Ne slažem se ni sa pisanjima u vezi sa mojom mobilnim telefonom. Zamenio sam polomljeni Samsung novom Ajfonom 6 NAKON što su istražitelji jasno ukazali NFL -u da moj telefon neće biti subjekat istrage. Što je još bitnije, nikad nisam napisao, poslao poruku ili i-mejl bilo kome, u bilo koje vreme u vezi sa pomenutim slučajem, pre nego što je pokrenuta priča o tome u januaru. Greška je što misle da sam uništio telefon kako bih izbegao da NLF nađe informacije", dodaje Brejdi.

"Kako bi umirili situaciju u potpunosi smo sarađivali sa istragom i nakon što sam kažnjen u maju, predali smo detaljne stranice o podacima sa mobilnog telefona, sve i-mejlove, a kontaktirali smo i telefonsku kompaniju kako bismo videli da li postoji šansa da se povrate poruke sa mog starog telefona. Ukratko, iskoristili smo sve mogućnosti kako bismo dali NFL-u sve što je bilo potrebno u vezi sa porukama", navodi QB Petriotsa.

Brejdi je uveren da je cela kontroverza kreirana kako bi se skrenula pažnja sa činjenice da ne postoje dokazi o ilegalnim radnjama njegovog tima.

"Ovlašćujem NFLPA (Unija igrača) da postigne nagodbu sa NFL kako bismo izbegli odlazak na sud i ostavili ovo iza sebe, te ušli u novu sezonu. Kazna je izrečena bez bilo kakve kontra ponude. Poštujem Komesara lige, ali i on bi trebalo da poštuje moja prava kao igrača i građanina. Neću dozvoliti bez borbe bilo kakvu nepoštenu kaznu da postane presedan za ostale NFL igrače", naglasio je Brejdi.

Brejdi je jedan od najboljih NFL igrača u istoriji lige, osvojio je četiri Superboula u 15-godišnjoj karijeri, tri puta bio MVP SB, te dva puta MVP sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve