Nova vest
Ekipni sportovi

Utorak, 16.09.2014.

10:37

Porodično nasilje igrača muči NFL

Najgledanije profesionalno sportsko takmičenje u SAD, NFL lige ima velikih problema zbog nasilja igrača van terena.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Čašu je prelio brutalan napad jedne od najvećih zvezda Reja Rajsa na verenicu, te optužba protiv druge zvezde Andrijana Pitersona za zlostavljanje deteta.

Zbog toga je NFL liga imenovala savetnike za nasilje u porodici, a u pitanju su tri žene – Liza Frijel, Džejn Randel i Rita Smit.

Komesar NFL Rodžer Gudel je pre nekoliko dana suspendovao na neodređeno Rajsa nakon što se pojavio snimak kako udara svoju verenicu, sada suprugu, u liftu u Atlantik Sitiju pre nekoliko meseci. Njega su Baltimor Rejvensi momentalno otpustili.

Imenovani savetnici će prema mišljenju Gudela "voditi i oblikovati politiku lige i program u vezi sa nasiljem u porodici i seksualnim napadima".

Rajs je prvobitno suspendovan samo dva meča, ali je Gudel samo mesec dana rekao da "nije dobro shvatio situaciju" te da će optuženi za nasilje u porodici ubuduće biti suspendovani sa šest utakmica.

Imenovane savetnice imaju veliko iskustvo u vezi sa pomenutom temom. Frijelova je bila šef jedinice za seksualne zločine u kancelariji javnog tužioca u okrugu Njujork, Rendelova je suosnivaš kampanje "Ne više" koja se bori protiv pomenutog vida nasilja, dok je Smitova bivši direktor Nacionalne koalicije protiv nasilja u porodici.

Američka Nacionalna organizacija žena, koja je prethodnih dana tražila Gudelovu ostavku sa mesta komesara NFL lige, imenovanje savetnica je nazvala korakom u pravom smeru, ali koji nije dovoljan.

NFL sezona je počela početkom meseca, iza nas je drugi vikend.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve