Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 29.04.2013.

18:51

Džetsi otpustili Tima Tiboua

Pre dve godine bio je najpopularnije novo ime američkog fudbala, danas je Tim Tibou bez posla.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kvoterbeka su otpustili Njujork Džetsi, potpuno nezadovoljni prvom sezonom u klubu.

Tibou je pre ulaska u NFL bio velika zvezda koledž fudbala, osvojio je jednan Hajsman trofej (nagradu za najboljeg koledž igrača) i dvaput bio prvak za Florida Gejtorsima. NFL karijeru počeo je u Denveru, gde je odmah postao velika zvezda.

Posle dve sezone u Koloradu, on je trejdovan u Njujork Džetse, jer je u klub stigao legendarni Pejton Mening.

U novom klubu je imao vrlo slab učinak – 8 bacanja za 39 jardi, 32 trčanja za 102 jarda. Posle takvih brojeva bilo je jasno da će Tibou morati iz kluba, a njegov položaj je postao neodrživ kada su Džetsi u petak pokupili sa drafta zvezdu Zapadne Virdžinije Džinoa Smita.

Žao mi je što naša saradnja nije donela dobre rezultate”, rekao je trener Džetsa Reks Rajan.

Tibou je postao velika zvezda zahvaljujući vrlo specifičnom stilu igre, ponašanju na terenu i ekstremnoj religioznosti koju svakodnevno pokazuje (zbog njega je u NCAA zabranjeno ispisivanje poruka na farbi za oči). Njegova molitva u klečećem stavu ušla je u rečnik engleskog kao “tebowing”.

U prvoj sezoni u Denveru on je bio rezerva, startnu poziciju preuzeo je već na startu šampionata 2011. i za kratko vreme postao jedna od glavnih tema u američkim medijima.

Uveo je Bronkose u plej of, gde je dobio wild card meč, a zatim izgubio finale divizije. Pejton Mening, koji je doveden da vodi napade Denvera, stigao je u tek okončanoj sezoni u istoj rundi.

Usledio je trejd u najveći grad SAD, koji su mnogi videli kao savršen spoj medijski atraktivnog igrača i najvećeg medijskog tržišta Severne Amerike. Iako je bio planiran kao rezervni kvoterbek, uzbuđenog Tima dočekalo je preko 200 novinara. Međutim, vreme provedeno u Njujorku neće ostati Tibouu u lepom sećanju.

Po prelasku u Džetse on je dobio priliku da startuje u samo dva meča, iako prvi kvoterbek Mark Sančes nije briljirao, a ekipa je sezonu završila sa skorom 6-10, kao 11. u AFC, i po broju poena ispred samo četiri tima u celoj NFL.

Klub je, kako potvrđuju izvori bliski upravi, pokušavao očajnički da trejduje Tiboua u prethodnim nedeljama, ali pošto niko za njega nije davao ni pik u sedmoj rundi, Džetsi su ga već u ponedeljak otpustili.

Dolaskom Džinoa Smita klub je dobio i šestog kvoterbeka, a predvideli su da ih na startu priprema za ovu sezonu imaju maksimalno pet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu