Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 23.07.2018.

20:27

Srbi osvojili bejzbol turnir u Americi

Srpski tim u finalu prestižnog turnira savladao je rezultatom 12:5 selekciju Severne Amerike, sastavljenu od perspektivnih koledž igrača iz regiona.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Srbi osvojili bejzbol turnir u Americi
Foto: Bejzbol savez Srbije

Startni bacač Adam Panajotović u potpunosti je zaustavio eksplozivni napad favorizovanog domaćina koji je grupnu fazu takmičenja okončao bez poraza.

Za to vreme, raspoloženi Nikola Vasić predvodio je napad do rane prednosti 3:0.

Američka selekcija prišla je na samo poen zaostatka ali je nalet protivnika prekinuo houm ranom Stefan Miladinović za ubedljivih 7:2.

Ni to nije bilo dovoljno za mirnu završnicu, ali je nade u preokret domaćina novim udarcem ugasio Koner Tomašić koji je zasluženo poneo naslov najkorisnijeg igrača turnira.

Uspeh je utoliko veći ako se uzme u obzir da je samo dva sata pre početka finala reprezentacija Srbije trijumfalno okončala naporan polufinalni meč protiv selekcije Hrvatske.

Iako su u saveznu državu Indijana otputovali sa skromnim ambicijama, požrtvovanom igrom i frenetičnim zalaganjem srpski reprezentativci pobrali su simpatije mnogobrojne publike na stadionu u Vajtingu.

Osvajanje prestižnog turnira International Baseball Challenge, koji za cilj ima promociju reprezentacija zemalja u kojima se bejzbol ne ubraja među najpopularnije sportove, veliki je korak napred za reprezentaciju Srbije koju narednog leta očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve