Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.06.2014.

23:50

Holandija lako, remiji Engleza i Italijana

Reprezentacija Holandije savladala je selekciju Velsa 2:0 u poslednjoj proveri pred start Mundijala, dok je Engleska remizirala sa Ekvadorom 2:2.

Izvor:

Autor:

Default images

'Lale' su golovima Arjena Robena i Džermejna Lensa na Amsterdam Areni lako porazile Velšane. Kiks dana napravili su Italijani, odigravši samo 1:1 sa Luksemburgom.

Izuzetno uzbudljivo bilo je na Floridi, Ekvador je poveo golom Antonija Valensije, ali su Vejn Runi i Riki Lambert preokrenuli rezultat u korist 'Gordi Albiona', da bi Arojo postavio konačnih 2:2.

Selektor Luj van Gal izveo je najjači sastav na megdan Velšanima, jer je do duela sa Špancima na startu Mundijala ostalo manje od deset dana.

Domaća selekcija stigla je do prednosti u 32. minutu. Robin van Persi je pokušao udarcem posle prodora po levom krilu, Henesi je odbranio, ali je Arjen Roben smestio odbitak u mrežu. Nastavili su Holanđani da kontrolišu igru i stvaraju šanse, ali se na drugi pogodak čekalo do 76. minuta. Ovoga puta, zvezda Bajerna našla se u ulozi asistenta, a u strelce se upisao rezervista Džermejn Lens.



Osim Holandije i aktuelnih prvaka sveta u grupi B nalaze se još Čile i Australija.

Najbolji meč večeri odigrali su Ekvador i Engleska, učesnici završnice Mundijala. Meč na Floridi ličio je po svemu na takmičarski, a ekipa Roja Hodžsona nije uspela da pretoči veći broj izglednih prilika u trijumf.

Krenulo je loše po Ostrvljane, jer je Antonio Valensija već posle osam minuta savladao Bena Fostera. Ekvadorci su visokim pritiskom nekoliko puta oduzeli loptu Englezima, dugo gradili akciju, da bi krilni napadač Mančester Junajteda glavom pogodio desni ugao gola Fostera.

Izjednačenje svojoj reprezentaciji donosi Vejn Runi, posle komične situacije u petercu Južnoamerikanaca. Tim rezultatom otišlo se na odmor, da bi totalni preokret 'Gordi Albionu' doneo novi napadač Liverpula Riki Lambert – posle sjajnog prodora mladog Rosa Barklija.

Ipak, konačan rezultat susreta postavlja Aroho u 70. minutu, na asistenciju Antonija Valensije.

Obe reprezentacije završile su susret sa igračem manje, a glavni krivac za tako nešto je Rahim Sterling. Igrač Liverpula, koji je u 65. minutu zamenio Vejna Runija, nerezonski i nepotrebno je sa dve noge startova na Valensiju. Ovaj je posle starta želeo da se obračuna sa Sterlingom, pa im je sudija pokazao put u svlačionicu kako bi smirio strasti.



Englezi će se za drugu fazu boriti sa Urugvajem, Kostarikom i Italijom, dok će Ekvadorci na megdan Švajcarskoj, Hondurasu i Francuskoj.

Najveći šok svojim navijačima pred početak Šampionata sveta priredili su Italijani, odigravši samo 1:1 sa selekcijom Luksemburga, pa ni posle sedam prijateljski mečeva ne znaju za trijumf.

Počelo je odlično po 'Azure', Baloteli je primirio dugo loptu i divno je spoljnom poslao u peterac, a Klaudio Markizio bio brži od čuvara i glavom je smestio u mrežu. NIsu izabranici Čezarea Prandelija uspeli da dupliraju vođstvo i privedu meč kraju, iako su imali nekoliko prilika, da bi promašaje kaznio defanzivac Kortljika Maksim Šano, pet minuta pre kraja regularnog toka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu