<table class="score" width="100%" cellspacing="0" cellpading="0"> <tfoot> <tr> <td colspan="5"> </td> </tr> </tfoot> <tbody> <tr class="county"> <td> </td> <td>NED</td> <td> </td> <td>CRC</td> <td> </td> </tr> <tr class="number"> <td> </td> <td>0 (4)</td> <td>:</td> <td>0 (3)</td> <td> </td> </tr> </tbody> </table>

Kako trenira Kejlor Navas?
Holandija ide na Argentinu
Selekcija Holandije plasirala se u polufinale Svetskog prvensta, pošto je posle penala savladala Kostariku (4:3). Golman Tikosa Kejlor Navas ponovo je bio sjajan, ali je junak ovoga puta rezervni golman Holandije – Tim Krul. Luj van Gal ga je uveo u poslednjim trenucima meča, a on mu je uzvratio sa dva gola vredna polufinala Mundijala!
"Holandija?"
Holandija je pobedila posle penala!
Holandija – Kostarika: (4:3)
Borhes O - Van Persi O
Ruis X - Roben O
Gonsales O - Snajder O
Bolanjos O - Kajt O
Umanja X
Kraj 120 minuta
Nismo videli gol ni posle dodatnih 30 minuta. Kostarika je imala sjajnu šansu preko Urenje, dok je Snajder u poslednjim trenucima zatresao prečku Kostarike. Penali.
Van Gal menja golmana
Cilesena menja Tim Krul, iskusni čuvar mreže Njukasla.
Prečka Snajdera!
Uzvraća Holandija. Snajder šutira sa kapice, ali lopta završa na prečki. Penali?
Velika šansa za Urenju!
Holandija je izgubila snagu i totalno pala, Kostarika je to iskoristila stvorivši nekoliko vezanih prilika, a najbolju na meču propušta Urenja. Strelac pobedonosnog penala protiv Grka našao se sâm ispred Cilesena, ali je golman Ajaksa odlično odbranio nogom.
Dva napada Kostarike u isto toliko minuta. Najre su Bolonjosa uspela da zaustave tri čuvara, da bi zatim Urenju u poslednji čas izblokirao Kajt na penalu.
Velemajstor
ovaj roben ko bambi kad uci da hoda
Holanđani ni posle desetog kornera nisu uspeli da zaprete Navasu. Kostarikanci se i dalje ne trude da stignu do gola.
"U međuvremenu"
kujt po padezima
Nastavi niz: kujt, kajt, kojt...
Još 15 minuta
Počeo je drugi produžetak. Van Gal kreće još ofanzivnije, jer Indija menja Klas-Jan Huntelar.
Zagor
Svaka cast igracima Kostarike!!! Ovo sto su oni uradili na ovom prvenstvu, retko ko ce da ponovi.Potpuni autsajderi a dogurali ovako daleko(bez obzira da li ce proci dalje ili ne, pisem dok su produzeci u toku).Osim golmana koji brani u Spaniji ostali igraju u slabijim evropskim ligama a vise od 10 igraca igra u Kostariki.Stvarno za ne poverovati!!! Ovom Kolumbijskom treneru kojih ih vodi treba odati priznaje za ovo sto je uradio sa ovom ekipom.
Kraj prvog produžetka
Prvih 15 minuta nastavka svelo se na pokušaje Holanđana da stignu do toliko čekanog gola. Najbliži tome bio je Vlar posle kornera, ali je Navas ponovo bio uspešniji.
Bez izglednije prilike posle deset minuta prvog produžetka. Holandija i dalje drži loptu.
Kubero menja Tehedu
Druga izmena u timu Kostarike, Tehedu menja Kubero.
Opet sjajni Navas
Holanđani nastavljaju tamo gde su stali u regularnom toku meča. Posle šestog kornera Vlar preti glavom, ali Navas ponovo brani.
Tt
Au ko bi rekao da æe biti produžeci haha. Ajmo Kosta Rika breee ! Navas kralj.
Počeo prvi produžetak
Šesti put gledamo produžetke, sa centra je krenula Holandija.
Kraj regularnog toka
Nisu Holanđani uspeli da stignu do vođstva. Sjajni Kejlor Navas je uspeo da zaustavi sve udarce 'Oranje', ali im je i okvir gola bio saveznik. Udarac Snajedera iz slobodnog udarca zaustavila je prečka, a Van Persijev Taheda i kasnije prečka.
Karambol ispred gola Navasa!
Udarac Van Persija odbranio je Navas, da bi u nastavku akcije udarac napadača Mančester Junajteda Teheda odbio do prečke.
Dias ruši Robena, nova opasna situacija ispred gola Kostarike. Sudija je produžio meč za četiri minuta.
Van Persi promašio 'fudbal'
Nastavljaju Holanđani sa ofanzivom, Snajeder lepo centrira na drugu stativu, ali Robin van Persi ne uspeva pod pritiskom da zahvati loptu.
ajd sad
roben je resio da preuzme stvar u svoje ruke i krece da pada...
Borko
Evo vraæam se iz dnevne sobe. Tamo uporno zovu Higuaina Iguman, a moja ujna ih ispravlja - nije Iguman nego Igman.
Holandija želi gol
Ne žele Holanđani u produžetke. Posle novog prekida, Van Persi lepo vara čuvara, ali njegov udarac opet brani Navas.
Stativa Snajdera!
Snajder je sjajno izveo slobodan udarac, prebacio živi zid, ali se isprečila stativa.
Opasnost za Navasa
Gonsales ruši Robena na roglju kaznenog. Može li Holandija do vođstva?
Izmena i kod Holanđana
Solidnog Memfisa Depaja menja Džermejn Lens.
Novi produžeci?
Posle 60 minuta u kojima nismo videli previše fudbala, igra je malo živnula. Kostarikanci i dalje igraju visok presing, ali sve češće uspevaju da 'probiju' bekove Holanđana. S druge strane, ekipa Luja van Gala i dalje ne žuri i ne srlja u napade, ali ne uspeva kao u prvom delu igre da bude opasna.
"Može li sada?"
Prva izmena
Potrošenog Džoela Kembela menja Markos Urenja.
Ryber Palunko
JSL je mila majka za ovo :(
Kostarika se budi
Ponovo prete Kostarikanci posle prekida, ali udarac Gonsalesa glavom sa peterca odlazi preko prečke.
Kontra Kostarike
Posle dužeg vremena preti Kostarika. Dias je lepo prošao po levoj strani i pokušao da uposli Kembela, ali defanzivci Holandije stižu pre do lopte. Već u narednom napadu prekid za Tikose na tridesetak metara od gola Cilesena, međutim, Bolanjos je neprecizan.
Nastavljaju Holanđani sa ofanzivnom igrom. Prete uglavnom preko desnog boka i Arjena Robena, ali zadnja linija Kostarike uspešno odoleva.
Nastavlja se u istom ritmu i u nastavku, s tim da su Kostarikanci nešto otvorenije ušli u nastavak. Holandija opet prva preti, ali bez veće opasnosti.
Počelo je drugo poluvreme
Nema izmena u ekipama, Holandija je krenula sa centra.
Floro Flores
Uvedite meneeee Huntelar sam jaaa
Ko će na Argentinu?
Posle duela u Salvadoru saznaćemo poslednjeg učesnika polufinala i rivala Argentine.
Poluvreme
Holandija je bila bolji rival u prvih 45 minuta, ali ih je sjajni Kejlor Navas odbranama sprečio da stignu do vođstva. 'Oranje' je imala kontrolu i posed, a najbolju priliku za vođstvo propustio je Robin van Persi, kada je njegov udarac sa šest-sedam metara, sredinom poluvremena, zaustavio Navas. Kostarikanci nisu uputili šut ka golu Cilesena, odlučivši se za defanzivnu postavku i kontre.
fra
Jedva cekam da pocne liga sampiona,ovde se fudbal igrao na par utakmica samo!!!
"Roben najopasniji"
Navas opet brži
Snajder lepo izbacuje Van Persija pred gol, ali je Navas brži i kupi loptu.
Neverovatni Navas
Nastavlja Kejlor Navas da briljira. Dias je zaustavio Robena, zaradivši žuti karton, a Snajder pokušao sa 25-26 metara, ali golman Kostarike divnom paradom brani.
Bez šuta na gol
Kostarikanci uglavnom prete preko desnog boka ili prekida, ali ni posle pola časa igre nisu šutnuli na gol Cilesena.
Holandija sve opasnija
Selekcija Holandije je sve opasnija po gol Navasa. Bolanjos greši na sredini, Depaj, posle pasa Van Persija, izlazi sâm iskosa na gol Kostarike – ali Kejlor opet uspešniji.
KUM
Vidim da je Kosta Rika spremila bunkercic za Holandjane ,tek ponekad rese da 'napadnu' kao
Rale
Samo Costa, samo Rica!
Sjajni Navas!
Lepa akcija Holandije, Roben odlaže loptu na krilo do Kajta, ovaj odigrava u kazneni do Depaja, koji je lepo namešta Van Persiju. Ipak, fenomenalni Navas brani njegov udarac, kao i Snajederov u nastavku akcije.
"Dominacija Oranje"
U uvodnih 15 minuta nema previše ritma. Holanđani konrolišu loptu, ali ne uspevaju da upute udarac ka golu Navasa. S druge strane, Kostarikanci su uglavnom izao lopte, čekajući grešku.
Kostarikanci su svesno prepustili loptu protivniku i čekaju šansu iz kontre. Posle jedne takve situacije Gambao centrira, ali bez opasnosti.
Prvi udarac iz ugla izborio je Arjen Roben, posle solo prodora, ali je Ruis intervenisao.
Holanđani su preuzeli kontrolu odmah na startu meča, ali se za sada sva igra odvija na sredini terena.
"Sjajni Kejlor Navas"
Meč je počeo
Krenula je igra, sa centra je krenula Kostarika.
"Šale na račun Robena se nastavljaju"
Budi deo prenosa
Kao i do sada, tekstualni prenos meča možete da pratite na LiveBlogu, i aktivno učestvovati u raspravi kroz komentare i na društvenim mrežama uz hešteg #B92Brazil.
Sastavi:
Holandija: Cilesen, De Vrij, Vlar, Martins Indi (Huntelar 106'), Blind, Vijnaldum, Snajder, Depaj (Lens 76'), Roben, Kajt, Van Persi
Kostarika: Navas, Gamboa (Miler 78'), Umanja, Gonsales, Akosta, Dias, Ruis, Teheda (Kubero 98'), Borges, Bolanjos, Kembel (Urenja 65)
Holanđani 10/11

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: