Nova vest
Borilački sportovi

Sreda, 28.06.2017.

11:25

Mandićeva ima bronzu, u četvrtak za finale

Reprezentativka Srbije u tekvondou Milica Mandić plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u kategoriji do 73 kilograma u južnokorejskom Mudžuu.

Izvor: B92

Autor:B92

Mandićeva ima bronzu, u četvrtak za finale
Foto: Getty images

Mandić je obezbedila najmanje bronzanu medalju "tesnnim" pobedama nad Grentis Ernandes sa Kube 6:5, Sude Bulut iz Turske 5:3 i Makedonke Petru Matijašević 9:8.

"Srećna sam i ponosna na sebe što smo danas uspeli da dodjemo do medalje. Iza mene je bio težak period, ali sam zajedno sa trenerom i celim timom pregurala ove borbe. Sutra je novi dan, očekuje me iskusna protivnica iz Holandije koju znamo. Očekujem dobru borbu i nadam se finalu", rekla je Mandićeva.

Olimpijska šampionka iz Londona za finale boriti u četvrtak protiv Holanđanke Rešmi Ogink.

"Koliko mi je drago što sam uspela da udjem u polufinale Svetskog prvenstva, toliko mi je žao Petre koja će se posle ove borbe povući sa tatamija. Sjajna takmičarka, nekada se borila za Hrvatsku sada za Makedoniju i ostavila je trag u našem sportu. Nije mi svejedno što se oprašta od tekvondoa posle borbe sa mnom. Želim joj sve najbolje u životu", dodala je Mandićeva.

Turnir su u sredu završili Marko Đuričić (preko 87kg) porazom od Argentinca Huana Pabla Lopesa 23:2, dok je Draško Jovanov (do 87kg) u drugoj rundi izgubio od Belorusa Armana Sile 20:5.

Pored Mandić u četvrtak na tatami izlaze Nikola Vučković (do 63kg) i Aleksandra Radmilović (do 57kg).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve