Nova vest
Borilački sportovi

Petak, 26.08.2016.

21:15

Jović za B92: Ne može fizičko jednom nedeljno...

Olimpijske igre, svetska i evropska prvenstva posebna su za svog građanina Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Jović za B92: Ne može fizičko jednom nedeljno...
StarSport

Svako od nas sa punim pravom se nada da će naši momci i devojke tih dana biti u centru svetskih sportskih novinarskih priča, donoseći nam onaj osećaj koji može da se poredi sa malo čime.

Osim 'tradicionalnih' sportova, naši sugrađani sportisti tokom godina počeli su, može se reći i da su nas naterali, da počnemo da pratimo takmičenja koja nam i nisu toliko bliska.

Upravo jedan takav sport doveo je do toga da razgovaramo sa čovekom koji je zaslužan za neverovatan uspeh srpskog tekvondoa – sporta u kome Srbija može da se diči da ima olimpijsku šampionku i vicešampionku.

Dragan Jović je neko ko je odlučio da mu ništa ne može stati na put, da dečake i devojčice iz Srbije izvede na pravi putm pre svega kao ljude i sportiste, a da tek onda od njih napravi najbolje na svetu.

Trener našeg tekvondo tima pričao je za B92 o svemu onome što se događalo u Riju, o podvigu osamanestogodišnje Tijane Bogdanović, porazu Milice Mandić, o tome šta bismo trebali da preduzmemo pre narednih Igara u Tokiju za četiri godine, ali i o svemu ono što bismo mogli da promenimo kao društvo.

Kompletan razgovor sa Draganom Jovićem pročitajte u rubrici 'Teme'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve