Nova vest
Borilački sportovi

Četvrtak, 15.04.2010.

16:13

Rvački tim Srbije na EP u Bakuu

Reprezentacija Srbije u rvanju putuje u četvrtak u Baku, gde će do 19. aprila učestvovati na prvenstvu Evrope u grčko-rimskom stilu.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Našu reprezentaciju čine Kristijan Fris (do 55 kg), Davor Štefanek (do 60 kg), Aleksandar Maksimović (do 66 kg), Petar Balo (do 84 kg) i Radomir Petković (do 120 kg). Potpredsednik Rvačkog saveza Srbije i vođa puta Rajko Baltić istakao je da su obezbedjeni svi uslovi za uspešan nastup naše reprezentacije u glavnom gradu Azerbejdžana.

"Ekipa je potpuno obezbeđena, kada su u pitanju uslovi za put i smeštaj. Nadam se da će Baku biti srećan našim momcima i da će ostvariti zapažen rezultat, jer verujem u kvalitetan rad stručnog štaba", rekao je Baltić.

Predsednik RSS Željko Trajković napomenuo je da je Savez učinio sve što je bilo u njegovoj moći kako bi reprezentativci bili što bolje pripremljeni za šampionat Evrope.

"Kako se Olimpijske igre u Londonu približavaju, očekivanja su nam sa svakim takmičenjem sve veća. Nije tajna da se nadamo bar jednoj medalji na Olimpijskim igrama", poručio je Trajković.

Selektor Milorad Dokmanac napomenuo je da su "uloženi nadljudski napori" kako bi se takmičari spremili za prvenstvo Evrope, koje je po njegovom mišljenju "jedna od stanica" ka Olimpijskim igrama u Londonu.

"Na Igrama u Londonu očekujemo da naše rvanje zablista. Ne treba pričati mnogo o ovim momcima, jer njihove brojne evropske i svetske medalje govore same za sebe", istakao je Dokmanac.

Trener Sreten Damjanović napomenuo je da su reprezentativci "odlično pripremljeni" i da sada "sve zavisi od sportske sreće".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve