Nova vest
Borilački sportovi

Ponedeljak, 27.02.2017.

12:15

Vajlder: Navijače ne zanima Kličko, žele Džošuu

Diontej Vajlder odbranio je u subotu WBC pojas prvaka sveta u teškoj kategoriji, pa se sada očekuje njegov napada na ostale titule.

Izvor: AK

Autor: AK

Vajlder: Navijače ne zanima Kličko, žele Džošuu
Foto: Getty images

Ljubitelji boksa očekuju da izazove budućeg šampiona u IBF i WBA verzijama, a njega će odlučiti borba između Vladimira Klička i Entonija Džošue 29. aprila u Londonu.

"Navijači žele da vide borbu Džošue i Vajldera. Ne zanima ih mnogo Kličko. Na kraju godine ćemo videti ko je najbolji na svetu", rekao je Vajlder.

Vajlder bi pre potencijalnog duela sa Kličkom ili Džouom mogao da se sastane sa vlasnikom WBC pojasa Džozefom Parkerom, pa bi lako ove godine u teškoj kategoriji mogli da gledamo "polufinal" i "finale" borbe za ujedinjenje sva četiri pojasa prvaka sveta u teškoj kategoriji.

"Borio sam se u Meksiku, bio u Engleskoj, ići ću ako treba i u Rusiju. Na moj pojasu piše prvak sveta, ne piše samo "Alabame" ili "te i te zemlje". Boriću se gde god je potrebno. Nije bitna lokacija, nije bitan datum. Samo želim da ispunim svoj cilj, a to je ujedinjenje titula", istakao je Amerikanac.

Vajlder je u subotu nokautirao Džeralda Vašingtona u petoj rundi borbe u Birmingemu, u rodnoj Alabami.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve