Nova vest
Borilački sportovi

Petak, 04.10.2013.

10:25

"Povjetkin će se boriti kao Tajson"

Vladimir Kličko rekao je da će njegov rival Aleksandar Povjetkin u subotnjem ’meču decenije’ pokušati da boksuje u stilu legendarnog Majka Tajsona.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Direktan prenos spektakla sa Olimpijskog stadiona u Moskvi, koji će prenositi TVB92, počinje u subotu od 21 čas uvodnom borbom između Jova Pudara i Ruslana Čagajeva, a Kličko i Povjetkin će se odmah potom naći u ringu.

Ukrajinac će braniti svoje IBF, WBO i WBA titule, protiv 33-godišnjeg Rusa koji nosi WBA pojas i neporažen je u karijeri u 26 borbi, od kojih je 18 dobio nokautom.

„Gledao sam Aleksandra kako trenira pored ringa, ali očigledno je da nije želeo da mi otkrije previše stvari. On verovatno ima svoj plan za meč, verovatno želi da mi priredi nekoliko iznenađenja. Mislim da je Stejsi MeKinli, bivši trener Majka Tajsona, pokušao sve da napravi da Povjetkin izgleda kao Tajson, da udara kao Tajson. Mislim da je teško u samo nekoliko nedelja sve to napraviti, ali Povjetkin je bio veliki navijač Majka Tajsona. Rekao mi je da je gledao Tajsonove borbe kako bi skidao njegove pokrete. Mislim da je taj stil dobar za njega, posebno u ovoj borbi, ali videćemo kako će sve izgledati u subotu uveče“, rekao je Kličko.

Mnogi ljudi predviđaju da nećemo videti nokaut u ovom meču, jer vi želite da budete diplomata i nećete pred toliko njegovih navijača želeti da ga oborite?

„Mislim da to nije tačno jer nikako ne smete da potcenite Povjetkina. On je bivši evropski, svetski i Olimpijski šampion. On nikada nije izgubio profesionalni meč, nikada nije oboren i dominirao je u svim svojim mečevima. Mislim da će ovo biti težak meč za ovojicu. Obojica imamo šansu, a što se mene tiče, ja imam veliko poštovanje prema Aleksandru. Naravno, neću ga ni preceniti. Daću sve da ga pobedim. Bez predviđanja. U boksu je sve moguće“, dodao je Kličko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu