Nova vest
Borilački sportovi

Subota, 16.02.2013.

10:30

Borba života Nikole Sjekloće

Crnogorski bokser Nikola Sjekloća boriće se u noći između subote i nedelje (04:00) protiv Sakia Bike za poziciju prvog izazivača svetskog šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Pobednik spektakla u Atlantik Sitiju dobiće priliku da se 25. maja bori protiv Andrea Vorda, za titulu šampiona super srednje kategorije u WBC verziji.

“Dаću sve od sebe dа sve nаs učinim ponosnim. Bikа je fizički veomа jаk, аli jа ću probаti stаlnim nаpаdimа dа poentirаm i dа zаbeležim pobedu. Ovo je borbа mog životа”, rekao je Sjekloća čiji je promoter Oskar de la Hoja.

Prema rečima njegovog menadćera Luke Popovića, Bika je favorit, ali očekuje pobedu svog pulena.

“Ne možemo dа dočekаmo početаk mečа. Biće veomа teško, svi Biku vide kаo fаvoritа. Nikolа je spremаn, fizički i psihički.Ukoliko Nikolа dobro otvori meč, pobedа ne sme dа dođe u pitаnje”.

Bokserski stručnjaci u Americi Biku vide kao apsolutnog favorita. Pojedini prognoziraju pobedu tehničkim nokautom do sedme runde. Prednost Australijanca kamerunsko porekla Bike vide u manjku iskustva i velikih borbi Sjekloće.

33-godišni Bika je tokom profesionalne karijere imao 37 borbi, 30 je dobio, do čega 21 nokautom. On je već gubio od Vorda u borbi za titulu, odlukom sudija.

Sjekloća je godinu dana stariji, a u profesionalnoj karijeri je ostvario pobede u svakoj od 25 borbi, od čega sedam nokautom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve